Uutiset

15.3.2014 Hermes – IPK 5-3 ( 1-0, 2-1, 2-2)

PUNAPAITAISET HITCHCOCKIT

Karsintasarja muodostui kuten tiedättekin jo varsin mielekkääksi, ainakin noin ellei pidä linja-automatkailusta. Meidän lohkoon asettuivat IPK ja Muik. Avauspeli oli kotona Iisalmea vastaan, joka ainakin meikäläisen ennakoissa on selkeästi kovempi vastus. Ei sillä että Muikkiakaan vastaan kannattaa remmi auki lähteä kurvailemaan. Sairastuvalle ei oltu uuden valmennuskolmikon toimesta treenattu lisää porukkaa, eli verraten hyvällä rosterilla päästiin liikkeelle.

Eetu jatkoi maalilla ja uudistetuilla ketjuilla pistettiin peli käyntiin. Ainakin tuntui että mielessä oli se tosiasia, ettei peliä voiteta ensimmäisessä vaihdossa. Varsin maltillinen jalkojen avaus läpi vaihtoruletin ja sitten pikkuhiljaa lisää kaasua. Kaveri kyllä pysyi verraten hyvin kyydissä, sillä kovin kummoisia maalipaikkoja ei saatu. Peli oli aika viihdyttävää, eli mentiin eikä meinattu. Ensimmäisen todellisen tekopaikan järjesteli vastustaja, mutta eipä hättäillä, niin vaan räpylä heilahti eikä pistealoitusta kummempaa. Tuo saattoi olla semmoinen legendaarinen geimseiveri, sillä jos johto olisi annettu niin kenties mitä olisi tapahtunut. No, peliä jatkettiin kuitenkin ja alivoimaakin tapettiin pariin otteeseen. Sitä en kyllä ymmärtänyt, millä logiikalla voidaan antaa salomonit jos kaveri ensin kolaa veskarin päälle ja pakki menee tämän johdosta asiasta huomauttamaan. Väkivaltaisuus, hah hah. Näissä tilanteissa aloittaja on niin selkeä että jopa minä suoriutuisin siitä kaks plus kakkosesta. No, ei se nyt mitään ratkaissut, mutta kumminkin. Tasavajaa kuitenkin sopi meille hiukan paremmin, koska kaveri mokasi. Kämmi lähti osa-alueelta jossa me oltiin parempia, eli maalivahtipelistä. Erä lopuillaan, vieraskentällä, erikoistilanne…eiköhän siinä ole elementtejä pelin katkomiseen ja maalittoman avauserän varmistamiseen. Mutta veska heitti kiekon pakille kohtuu pahaan paikkaan ja meidän ukothan haistoi tämän. Ariman ja Jormanaisen kautta kiekko Jeskaselle. Timo Susi veti kääntölämärin, mutta tämä poika hyrräranteen. Puolipiruetti pystyakselin ympäri ja kiekko verkkoon. Veskari osui kiekkoon mennen tullen, mutta pahaksi onnekseen sai sen haltuun vasta verkon perukoilta palatessa. 1-0. Tämä oli sellainen pukukoppimaali. Ja helpotti kyllä parvella aikalailla. Pakko syödä välipalaa.

Toinen erä ja alkuun näytti, että olen kauden mittaan kritisoinut Hermeksen kakkoseriä ihan aiheetta, sillä kaveri oli todella huono. Meillä luistin oli hyvin smirklattu ja vaikka pientä pörinää olikin omissa, ei sen kummempia vaaroja. Sitten kiekko pelattiin Rissaselle joka pisti jalat liikkeelle. No eihän siihen kerkeä mukaan pelimiehetkään, kauempaa katsottuna ei onneksi niskat nyrjähdä. Keskeltä läpi ja klonk. 2-0. Esityöstä vastasivat Jeskanen ja Palm. Eikä tarvinut kauaa odotella, kun Heinonen vapautti Jormanaisen laidalta. Ja taas vanhat teesit todistettiin. Maalinteko vaatii laukauksen maalia kohti. Tässä tapauksessa hiukan auttoi myös se, että kaverin veskari ei aivan ollut tehtäviensä tasalla ja niinpä peli oli jo 3-0. Aikaa digitaalissa 26.35. Peli oli ratkennut? Ja kissan viikset. Mikäli nää pelit pelattaisiin hämärämmässä, olisi tunnelma jännittävämpi kuin Särkänniemen kummitusjunassa. Sen verran kauhunsekaisia tuntemuksia punapaitainen artistikaarti osaa järjestellä. Reilua johtoa turvattiin jokunen minuutti todella kurinalaisesti, sitten alkoi tapahtua. Ja kun oikein siimaa antaa niin jossain vaiheessa tarttuu. Kavennusmaali iskettiin namipaikalta ajassa 38.30. Kaveri oli jo saatu hermoilemaan ja niiden peli rikottu ihan totaalisesti. Kenties hiukan pudotettiin vauhtiakin. No, tauko paikallaan.

Viimeinen erä jäi sellaiseksi. Summeria kuitenkin edelsi selkäpiitä kylmäävä vaihe. Kaksi alivoimaa selvitettiin maalivahdin avustuksella, mutta seuraava kavennus kirjattiin aikaan 50.41. Kaverilla oli selkeästi se momentum päällä ja meillä hiukan tietysti henkiset peikot alkoivat repiä korvalehtiä. Onneksi kaverin kasetti hiukan petti ja joutuivat tappamaan pari alivoimaa. Eipä Hermes tosin onnen avaimia edes yrittänyt lukkoon sovitella vaan ylivoimat puuhasteltiin ihan ajankuluksi. Ja sitten hiljeni halli. Aika 57.33, tilanne 3-3. Jokunen painokelvoton sana kuului katsomosta, muut olivat hiljaa ja tuijottivat tyhjyyteen. Mitäs nyt pitäis tehdä? Vastaus: aloitusvoitto ja kiekko Jäsken kautta Kärnälle. Sitten kolme ukkoa kahville ja kiekko reppuun. Ei tää oo niin vaikeeta, häh. Tilanne 4-3 ja tasoituksesta todellakin vain 13 sekuntia. Nyt varmaan Iisalmessakin kirjoitetaan kiekkokirjaan että maalin jälkeinen vaihto, huutomerkki. Aikalisällä ajatukset viimeisille minuuteille ja puolustamaan. Keskialue oli kuin itäraja ja kaveri hakkasi päätä seinään. Juuri kun valkopaitojen maalivahti lähti aitioon ja oli tarkoitus pelata kuudella sattui sellainen peruskämmi, että meni vähän paitojen värit ajatuksessa sekaisin ja syöttivät Jormanaiselle. Eikä siinä voinut molari kuin laidan vieressä katsoa kun Hermesnuttu paineli yksin läpi kohti tyhjää maalia. Onneksi Jesse pelaa niin suoralapaisella Torspolla ettei saanut nostettua yli vaan tämmäsi kiekon verkkoon. 5-3. Viimeinen puoliminuuttinen pelailtiin pois ja Loyalsien sekä muun yleisön taputellessa saateltiin toivottavasti henkisesti helpottunut kotijoukkue koppiin.

Olihan trilleri. Varma johto sulatettiin ja sitten yhtäkkiä oltiin fiksuja. Merkillinen peli tämä jääkiekko. Mutta me voitettiin pari tärkeää osa-aluetta ja niitä edustivat mm.:
#30    Sen ison torjunnan lisäksi voitti mv-pelin selkeästi ja antoi mahdollisuuden voittaa.
#4    Sitä perusvarmaa tekemistä ja kiekko mielummin plekseistä pitkäksi kuin omalle maalille. Juuri näin
#14    Alkaa peli maistua ja enpä panisi pahakseni vaikka hölkkäilisi suntin vartta ensi kaudellakin
#18    Ei pelota vauhti eikä päätä pidemmät vastukset
#24    Laidoilla, maalitilanteissa ja pillin jälkeenkin tilanteet pelataan loppuun
#26    Ollut vähän tapana että kaks maalia pelissä riittää ja kun siihen lisätään höyryjunamaisen sitkeä touhuaminen on jääaikansa ansainnut

Seuraavaksi Hermes matkustaa Muikin vieraaksi perjantaina. Sitten käydään Iisalmessa ja viimeinen kotipeli pelataan 28.3. kello 18.30. Vieraaksi saapuu Muik. Paikalle tulee varmaan paljon outoja, eli kammetaanpas ittemme vielä kerran lauteille ja huudetaan ne kumoon. Jätkät hoitaa loput.

15.3.2014/ K.