Uutiset

13.3.2014 Suomi-Sarjan karsintasarja ennakko

Oilersin ja Raahe-Kiekon kohtaaminen ensimmäisellä karsintakierroksella ei tuonut toivottua tulosta ja näin ollen Kokkolan Hermeksen pelit jatkuvat Suomi-Sarjan karsintasarjassa. Karsintasarja 2:ssa vastaan asettuvat omien 2 divisioona lohkojen mestarit IPK ja Muik Hockey. Kaksinkertaisen sarjan kahdella parhaalla on mahdollisuus anoa jääkiekkoliitolta lisenssiä tulevan kauden suomisarjaan.
 
Kokkolan Hermes pelaa juuri nyt sitä pitkää kevättä mikä on jokaisen jääkiekkoilijan unelma urallaan, tavoiteltava asia on vaan sarjassa pysyminen, eikä mestaruus tai play-off kevät nousukarsintoineen. Seurassa on tapahtunut paljon ja uusittu valmennustiimi on ottanut joukkueen komentoonsa viime perjantaista lähtien. Pitkänlinjan Hermes – sydämillä varustetut lätkäjätkät Olli Lehtimäki, Petri Vehmanen sekä myös seuran B-junioreita valmentava Petri Kaskilahti ottivat haasteen vastaan ja lähtivät viemään projektia maaliin. Kuukauden kestävän projektin tavoitteena on yksiselitteisesti säilyttää sarjapaikka. Valmennustiimiä täydentää edelleen maalivahtivalmentaja Kimmo Vesa. Yhteisiä kokemuksia joukkueella ja valmennustiimillä on nyt viikon verran.

-Pari harjoitusta ja peli on osittanut että joukkueen pelaajat ovat fiksuja nuoria, joilla on palava halu oppia asioita ja myös omaksua muuttujia nopeasti. Halu menestyä on kova ja tekemisen meininkiä löytyy jokaiselta, Joukkueen valmentaja Olli Lehtimäki kertoo.

Lauantaina ensimmäisessä ottelussa Hermes kohtaa kotijäällä Iisalmen Pallokarhut, joka voitti oman lohkonsa loppuottelussa Jyväskylän Diskoksen. IPK on perinteikkään kiekkokaupungin seura, jolla on ollut kova halu nousta suomisarjatasolle jo aikaisempinakin kausina. Viime kaudella suomisarjan alkusarjojen jälkeen Hermes kohtasi juuri IPK:n ristiinkarsintavaiheessa. Hermes voitti sarjan otteluvoitoin 2-1 ja eteni joukkueista valtakunnalliseen suomisarjaan.

-Meillä on muutaman viime vuoden tapahtumien takia Hermekselle paljonkin takaisin maksettavaa. Sieltä on tarkoitus saada hyvä peli alle ennen sunnuntain kotiavausta MuiK Hockeyta vastaan, IPK:n päävalmentaja Jarmo Ylisipola kommentoi Iisalmen sanomille.

IPK:n tehomiehinä ovat häärineet tutut kasvot. Keupasta Iisalmeen täksi kaudeksi siirtynyt Jani Lyytinen takoi 2 divisioonassa 28 ottelussa 36+68=104 pistettä, toisena sisäisessä pistepörssissä oli kokenut Pat Ahosilta. Lisäksi mm. Tomi Penttinen, Henri Kivioja, Ilkka Heikkilä, Petri Tiainen ja Arto Kejonen tuovat valtavan määrän hyökkäyspelitaitoa jopa suomisarjatasolle saakka.

Uuden valmennustiimin Petri Kaskilahdella on kokemusta edellistalvelta IPK:sta. Kaskilahti oli mukana viime vuoden valmennustiimissä kun Hermes kohtasi juuri IPK:n ristiinkarsinnassa.

-Vaikea sanoa tämän vuoden joukkueesta, mutta heillä on perinteisesti ollut vahva ykköskentällinen ja sitä se näyttäisi tilastojen valossa olevan myös tänä vuonna, niin kuin on Muik Hockeyllakin. Oma tekeminen kuitenkin ratkaisee eniten. Homma kuntoon lauantaiksi, Kaskilahti tiivistää.

Lohkon toinen joukkue tulee lähempää Uusikaarlepyystä. Muik Hockey on pelannut hienon ja voittavan talven keskimaan alueen 2 divisioonassa. Lohkon loppuottelussa joukkue kukisti rajanaapuri Jeppis Hockeyn. Ottelusarja kiinnosti maakunnassa ihmisiä mukavasti, sillä otteluita seurasi paikanpäällä monisatapäinen joukko. Varmaa on se, että kun Hermes ylittää Lapuanjoen ja astuu Komarov areenan jäälle, ei Uudenkaarlepyyn jäähallista löydy yhtään vapaata paikkaa. Muik Hockeyn paras pistemies 2 divisioonassa oli Arjom Gornostaev joka teki 31 ottelussa 54+46=100 pistettä. Tulitukea antoi Vaasalaiskolmikko Antti Tuores ja kaksi vuotta sitten Mestistä Sportissa pelannut puolustaja Toni Mäkinen, sekä Kokkolassa pitkästä aikaa nähtävä vanhan ajan toimenkuvaa pelaajavalmentajana hoitava Andre Smulter.
 
Hermeksen valmennustiimiin kuuluvalle Petri Vehmaselle joukkueet ovat tuttuja, sillä hän valmensi viime kaudella 2 divisioonan IK Kronania.

-Vastustajat on scoutattu hyvin, Muik Hockey on minulle tosi tuttu, tiedän niiden hyvät ja huonot puolet ja ennen kaikkea huonot puolet. IPK on kiekollisesti taitava joukkue, mutta niiltäkin onneksi löytyy heikkouksia johon tullaan iskemään rajusti!, valmentaja Petri Vehmanen suunnittelee.

Hermes lähtee karsintasarjaan uudistuneella ilmeellä ja lauantaina kello 17.00 kaikki on valmista uuden Hermeksen tulemiselle. Edellisen pelin jälkeen katseet on suunnattu tulevaisuuteen ja menneitä ei enää muistella.

– Nyt on aika unohtaa menneet ja lopettaa paskan jauhaminen. Montun pohja on nähty, nyt lähdetään kiipeämään portaita ylöspäin ja toivon sydämestäni, että kannattajat ovat mukana tässä lyhyessä, mutta seuran kannalta tärkeässä asiassa positiivisin mielin. Nähdään hallilla ja pelataan meille suomisarja paikka!! Nyt alkaa uuden Hermeksen tuleminen, Vehmanen lataa.

Lehtimäki ja Vehmanen tiivistävät vielä lopuksi minkä takia kannattaa lauantaina saapua Kokkolan jäähalille kello 17.00.

-Lähdetään voittamaan jokaista ottelua! Se vaatii tinkimätöntä työtä meiltä kaikilta ja ollaan valmiita tekemään ihan mitä vaan että voitetaan, Petri Vehmanen lupaa.

-Lauantaina tullaan näkemään hyvin latautunut, taisteleva ja Äijämäinen paketti kaukalossa. Toivon kaikkien Hermes sydämen omaavan henkilön löytävän takaisin hallille tukemaan ja kannustamaan joukkuetta, joka mielestäni ansaitsee ja tarvitsee sen tuen jonka Kokkolalainen kannattajajoukko pystyy parhaimmillaan antamaan, Olli Lehtimäki lopettaa.