Uutiset

5.2.2014 Hermes – Red Ducks 6-1 ( 2-0, 1-1, 3-0)

PAKKOVOITTO nr.1

Edellisen viikonlopun asiat oli käsitelty niin kahvipöydissä kuin joukkueessakin. Toki oli odotettavissa, että sunnuntailta olisi ollut vaikea kaivaa pisteitä vaikkei kotipelissä hiukan keskittymistä häirinnyttä toimintaa olisi ollutkaan. Sitä oliko lauantailta henkisiä jäänteitä voi kotikatsomossa vain arvailla. Selkeä varma seikka kuitenkin tuli ykkösmaalivahdin muodossa, kun Sivonen siirtyi lauantaina sivuun ja nuori Saloranta asetteli viitan harteilleen. Epämääräisen ajan poissaolijana myös Pallassalo, joka lohkaisee hyökkäyspäästä energiaa. Pelikiellot ja muu kuumeilu sentään oli joukkueen parissa kurissa, eli ihan sopiva määrä ukkoja saatiin kasaan.
Vierailija asetti jonkinlaisia hyvän pelin odotuksia parvelle, olihan vyöllä RoKin kaato. Vaikkei lapin ryhmällä aivan mikään menestyskiertue ollutkaan tuossa yhteydessä meneillään, pidetään tuota saavutusta kuitenkin arvossaan. Lisäksi täysin paineettomat asetelmat joskus ruokkivat rentouden kautta tekemistä. Kotijoukkueen tilanne taas mielestäni on sellainen, että ihan kaunistelematta otsikon mukaisia pelejä tässä pelataan nyt useita.

Eetu maalille ja Savirannan merkkien jälkeen peli käyntiin. Verkkainen alku mentiin läpsyttelemällä, molemmin puolin. Mitään ihmeellistä ei saatu aikaiseksi, liekö edes yritettiin. Pikkuhiljaa kotijoukkue kiristi ruuvia ja positiivista oli havaita, että jonkinlainen rentous silti säilyi otteissa. Kiekkoa pidettiin ja siirreltiinkin kohtalaisen hyvin. Kuitenkin varsin usein tilanteet katkesivat aivan uskomattomiin jättöihin tai muihin tempauksiin, jossa kiekko ei ajautunut ei sitten lähellekään punapaitaa. Omalla alueella vedeltiin välillä aika rohkeita zippejä, jotka olisivat kenties tasokkaamman karvauksen lapoihin jääneetkin. Tänään kuitenkin kaveri oli täysin vastaantulija, valitettavasti. Ottelun kulusta kertoo jotain sekin, että ensimmäisessä erässä ei saatu aikaiseksi edes pientä kähinää. Ensimmäistä muistiinpanoa saatiin odotella vartti. Silloin nimittäin nukahti vaasan oman alueen pelaaminen ensimmäistä kertaa oikein huolella ja Jeskasen tarvitsi vain pistää kiekko rauhallisesti verkon perukoille. Nappisyötön tarjoili Rajala ja esityötä rakensi Jäske. Hyvä esimerkki siitä, että omalla alueella ei voi kellua. Toinen virhe nähtiin kahden minuutin päästä ja tällä kertaa Toskala sai siirtää kiekon maaliin. Valmistelua tehtiin Anttilan ja Kärnän toimesta. Viimeinen minuutti pelattiinkin vajaalla, mutta ei tällaisella ylivoimalla Hermestä vastaan voi tehdä maalia. Kahvia ja pullaa.

Toiseen erään jäi minuutti vajaata, joka taisteltiin pois ja sitten otettiin heti perään seuraava kakkonen. Varsin koukkaamaton koukku, mutta maila kainalossa yhtä kaikki. Torjuntoja kirjattiin, mutta ei kyllä mitään aivan maagisia maalipaikkoja annettu. Tasaviisikoin ei kauaa pelattu, kun kotijoukkueelle tarjottiin ylivoimaa. Ja juuri kun pääsi arvostelemasta kaverin surkeutta, joutui katsomaan jotain aivan karmeaa potkuttelua. No, tästä tietysti seuraukset ovat ne tutut, eli kavennus iskettiin verkkoon ajassa 25.03 alivoimalla. Pienen intopuuskan siivittämänä sinnitteli vastustaja jonkin aikaa pelissä, mutta sitten kiekkoa kaivettiin taas vaasalaismaalista. Taisi siellä olla meidänkin ukkoja kun Kärnän avuksi merkattiin tehoja myös Anttilalle ja Jäskelle. Itse olisin kyllä aika varma, että maalilla oli vain muutama valkopaita, jotka epähuomiossa luutivat kiekon omaan verkkoon. Samapa tuo, tilanne 3-1. Erän loppuun vielä ylivoimaa, jossa ei sen kummempaa. Yhdeksän sekuntia ennen erän loppua ajeltiin Rissanen hiukan rumasti päin laitaa ja taas yv. Tauolle kuitenkin jälleen kahden maalin johdossa.

Viimeisessä erässä sitten ei jäänyt paljon selittelemistä, sen verran aseeton vastustaja tänään oli. Kotijoukkueelta peräänkuulutettu liike puri ja eipä seuraavaa maaliakaan tarvinut kauaa odotella. Minuutin pelin jälkeen tehtiin vihdoin ylivoimaosuma Rissasen pohkeen toimesta. Valmistelua järjestivät kiekon taidokkaasti päin kaveria lämännyt Jeskanen ja Rajala. Hiukan ontuen jäältä poistunut kiituri kuntoutui varsin nopeasti ja seuraava maali merkattiin jälleen Rissaselle. Tällä kertaa Jäsken ja Jeskasen avulla pistettiin kaveri sellaiseen vauhtiin, että eipä siinä auttanut vastustajan kuin ihastella. Peli oli ratkennut, aikaa toki jäljellä vajaa 17 minuuttia. Peli jatkui jäähyjen sävyttämänä. Kaikenlaista pikkukakkosta molemmin puolin ja kun kaveri muni mahdollisuutensa parinkymmenen sekunnin 5-3 ylivoimaan, ei meillä ollut mitään hätää. 5 minuuttia ennen loppua Sippola syötti molarin kautta Kivisen lapaan ja peli oli 6-1. Piste myös Buchertille. Viime minuutin ylivoimalla ei juuri ollut tarvetta mihinkään ja niinpä täydet pisteet jäivät kotiin.

Vaikkei peli todellakaan ollut mikään spektaakkeli, oli kuitenkin positiivista, että eroa syntyi. Tällä kertaa ei selkeästi heikompi osapuoli päässyt suitsiin. Tietysti täydet kolme pistettä olivat vähintä mitä haettiin, niin bonuksena voidaan pitää myös sitä, että suurempia vammoja ei saatu aikaiseksi. Tästä tietysti hiukan propseja vastustajallekin, jolla ei tuntunut olevan tarvetta pilata meidän loppusarjaa typerillä ylilyönneillä. Myös tuomaristo selvitytyi illasta ihan hienosti, eli ollaanpas tyytyväisiä. Joukkueesta jotain huomioita:
#8    Kovasti minuutteja ja silti peli maistuu vaikka maila selän takana väärin päin
#18    Joskus tullut sanottua että kaksi maalia per peli riittää tälle palstalle. Kunhan saa kiekkoja vauhtiin, niin tulosta syntyy varmasti jatkossakin

Tästä jatketaan viikon päästä, kun vieraaksi saapuu Raahe Kiekko. Hyvästä olosta riippumatta, pitää sopivasti pitää mielessä, että samat realiteetit ovat edessä. Kovin moneen virhearviointiin ei enää ole varaa, sen verran armoton media tuo sarjataulukko niminen mörkö on. Kahden kotipelin viikko edessä ja nyt sitten tarvii saada energiatasot kohdilleen. Kenties haetaan jotain lisää myös itse peliin, jotta saadaan ne kovemmatkin vastukset hämilleen. Mutta ennen kaikkea pääkoppa tarvii olla kunnossa. Ja hei, meidän tarvii myös nyt kiristää viimeiset metrit, eli taaperretaanpas lauteille taas ensi keskiviikkona 12.2. No tietenkin peli alkaa 18.30, olipas amatöörimäinen kysymys. Ja nyt kun kortillakin voi maksaa niin voi sen naapurin minkkiturkinkin houkutella matsiin… 

5.2.2014/ K.