Uutiset

3.2.2014 Hermes – Red Ducks ennakko

Hermes kohtaa keskiviikkona kotijäällä Vaasan Red Ducksin. Hermekselle ottelulla on merkitystä kun taas Red Ducks on jo teoriassakin ulkona pudotuspeleistä.

Hermes pelasi viikonloppuna kaksi ottelua, joista taulukkoon tarttui 1 piste. Hermes hävisi Mikkelin Oilersille kotijäällä lauantaina ja sunnuntaina KeuPalle selkeästi Keuruulla. Kotijäällä lauantain ottelu tarjosi mahdollisuuden voittoon ja nähtiinpä ottelussa myös pari hylättyä maaliakin, mutta yhtä kaikki, ottelu päättyi vieraiden voittoon. Hermeksen Matti Toskala teki johtomaalin vielä ajassa 54:05, mutta Oilersin aikalisän jälkeen ajassa 58:05 vierasjoukkue tuli tasoihin. Lopullinen ratkaisu nähtiin vasta VL kisassa, jossa ottelun hahmo, kokenut Petri Lehtonen (2+1) ratkaisi pisteet Oilersille.
 
-Erittäin huono viikonloppu tähän tilanteeseen. Lauantaina tehtiin 65 minuuttia oikeita asioita ja pelattiin erinomainen lätkä peli. Tulos jäi esitykseen nähden laihaksi. Tietenkin pelissä tapahtui kaiken näköistä millä voidaan spekuloida, mutta se on täysin turhaa. Peli oli pienoiskoossa meidän kausi tähän mennessä. Hakataan päätä seinään. Peli tarjoaa paljon mahdollisuuksia, mutta me jätetään mahdollisuudet käyttämättä. Sunnuntaina KeuPa näytti maalinteon esimerkkiä ja ansaitsivat voiton, kertoo Hermeksen päävalmentaja Janne Pelkonen.

Keskiviikkona Kokkolassa nähdään Hermeksen kannalta edelleenkin ”kuuden pisteen” ottelu, sillä pudotuspeleihin joukkue omaa edelleen hyvät mahdollisuudet, huolimatta edellisen viikonlopun tuloksista. Hermes on tällä hetkellä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussa pitävää JHT:ta kuusi pistettä jäljessä, mutta joukkueet pelaavat vielä parin viikon päästä keskinäisen ottelun. Red Ducks ottelu on kotijoukkueelle viikon ainoa, sillä Hermes palaa kaukaloon vasta seuraavalla viikolla. Red Ducks pelin haasteet löytyvät päävalmentajan mukaan henkiseltä puolelta.

-Haaste on henkisellä puolella. Siinä kuinka joukkue onnistuu käsittelemään pettymyksen ja suuntaamaan katseen Red Ducks peliin. Niin kauan kuin taulukko antaa pienenkin matemaattisen mahdollisuuden viivan yläpuolelle meidän on siihen tartuttava. Nyt meidän vain on käytettävä kaikki mahdollisuudet hyväksi. Viimeisellä hetkellä on opittava ajattelemaan kuin voittaja, näkemään asioissa mahdollisuuksia eikä uhkia, Pelkonen miettii.

Viikonloppu toi lisää huonoja uutisia materiaalin kannalta, sillä aikaisemmin loukkaantuneen Tomi Pallassalon seuraksi sairastuvalle liittyvät joka pelipaikalta yksi pelaaja. Iiro Sopanen, Robin Leppänen ja Eemeli Sivonen ovat myös tällä hetkellä loukkaantuneina. Lopullinen kokoonpano selviää tiistain iltaharjoituksessa. Toivoa sopii, että joukkueessa itävä flunssa aalto ei leviä vielä edellistä viikonloppua pahemmin.

Keskiviikkona 18.30 on tarjolla hyvää jääkiekkoviihdettä ja isoja pisteitä, nyt mitataan joukkuetta ja kannattajia sekä kysytään, onko sitä jääkiekkokulttuuria?