Uutiset

26.2.2014 Playout ennakko

Hermes kohtaa paras kolmesta sarjassa HC Satakunnan, josta kaksi voittoa riittää sarjan voittamiseen. Ottelusarjan voitto tarkoittaa kauden päättymistä, tappiolla kausi jatkuu suomisarjan karsintasarjassa.
 
Hermes ja HC Satakunta aloittavat sarjan keskiviikkona Kokkolassa, perjantaina pelataan Eurajoella ja tarvittaessa taas lauantaina Kokkolassa. Hermes lunasti ottelusarjaan kotiedun paremman runkosarja menestyksen vuoksi. Kotijoukkue sijoittui sarjassa sijalle 10 ja HC Satakunta sijalle 13. Runkosarjan onnistumiset ja epäonnistumiset eivät Hermeksen päävalmentaja Janne Pelkosen mukaan paina tässä sarjassa, vaan nyt pelataan ainoastaan tätä sarjaa.

– Runkosarjasta ei tulevaan ottelusarjaan saa yhtään pistettä mukaan eikä onnistumisilla tai epäonnistumisilla runkosarjassa ole enää merkitystä. Pidetään katse ainoastaan keskiviikon ensimmäisessä Satakunta pelissä ja valmistaudutaan olemaan silloin määrätietoinen ja vahvan moraalin joukkue.

Keskiviikkona Kokkolassa nähdään Satakunnasta joukkue joka keräsi 38 pelissä 27 sarjapistettä, maalieron ollessa 86 maalia miinuksen puolella. Joukkue pystyi varsinaisella peliajalla voittamaan ainoastaan 7 ottelua. Joukkueen parhaat pistemiehet olivat runkosarjassa Ossi Pellinen, Veli-Matti Myllymaa, Samuli Valavisto sekä Hermeksessäkin näytillä syksyllä ollut Toni Nurmi. Liigassakin 205 peliä pelannut Ossi Pellinen on joukkueen johtava pelaaja ja koko runkosarjan pistepörssissä hän sijoittui tehoilla 11+38=49 kahdeksanneksi. Satakunnan Hermes kohtasi kahdesti runkosarjassa ja voitti molemmat keskinäiset kamppailut. Päävalmentajalla onkin selkeät suunnitelmat tuttua vastustajaa vastaan.

– Heillä on taitavia hyökkääjiä jotka iskevät maaleja paikan saadessaan sekä ylivoimalla. Meidän tulee pitää tasapaino pelissämme hyvänä ja paineistaa heidän puolustusta kiekolla ja kiekottomana hyökkäys alueella. Puolustaminen tulee olla jämäkkää yhteistoimintaa luistellen sillä jäähyttömyys on iso tekijä ottelua ratkaistaessa, Pelkonen suunnittelee.

Hermes aloitti valmistautumisen välittömästi runkosarjan jälkeen, eikä välissä montaa päivää olekaan, sillä viimeinen ottelu pelattiin sunnuntaina Seinäjoella.

– Maanantaina huilasimme ja tiistaina lyhyt ja terävä harjoitus. Tärkeintä on valmistautua käyttämään omia vahvuuksia ja olemaan henkisesti rohkea. Pitkäaikaisloukkaantuneita ovat Sivonen, Leppänen, Jäske, Sippola ja Pallassalo. Muiden kanssa mennään päivä kerrallaan, Pelkonen kertoo.