Uutiset

14.2.2014 Hermes – Bewe ennakko

Hermes palaa lauantaina kotiaskiin kun se kohtaa pääkaupunkiseudun ainoan Suomisarja joukkueen Bewe Tuuskin toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen Tuusulassa päättyi Bewen voittoon.

Ottelun lähtökohdat ovat molemmille joukkueille selvät, sillä sekä Hermes ja Bewe tarvitsevat lisäpisteitä Playoff paikan varmistamiseksi. Bewe lähtee otteluun sarjasijalta 6 ja pisteitä joukkue on kerännyt 34:ssa pelissä 56, kotijoukkue Hermes vastaavasti sija 10, pelattuja otteluita 34 ja pisteitä 51. Hermeksellä on viimeisestä viidestä ottelusta 3 voittoa, yksi jatkoaikatappio ja yksi tappio tilillään ja vastaavasti vierailija Bewen meno on ollut lähes samantasoista, sillä joukkueen saldo on 2V, 1VL voitto, 1JA tappio sekä yksi tappio varsinaisella peliajalla. Joukkueen pörssikärjet ovat tällä hetkellä Jari Voutilainen, Juuso Perttilä sekä Kalajoelta ja Ylivieskasta tuttu Tapani Nikkilä. Kokkolaan lauantaina saapuva joukkue ratkeaa varmasti pitkälti perjantaina Metis – HCK:n tarpeiden mukaan, sillä joukkueet ovat tehneet kauden aikana yhteistyötä ja siirtoaika menee umpeen lauantaina. Hermes valmistautuu otteluun siirtoajasta huolimatta normaalisti ja tällä hetkellä ei ainakaan ole tulossa muutoksia joukkueeseen, mutta päävalmentaja Janne Pelkonen kertoo että mahdollisuus nopeaankin reagointiin on olemassa.

– Teemana oli maltillinen pelaaja liikenne kauden aikana, mutta mahdollisuus reagoimiseen nopeallakin aikataululla jos mahdollisuus siihen tulee. Tämä pätee myös siirtoajan loppuhetkiin.

– Bewe on sikäli hieman kysymysmerkki valmistautumisen osalta sillä heidän kokoonpanonsa elää HCK:n tarpeiden mukaan ja siihen varmuuden saa vasta pelipäivänä. Senkin johdosta avainasemassa on oma pelimme ja siinä oikeiden valintojen tekeminen suhteessa vastustajaan. Aistit ja vaistot tulee olla auki parhaan ratkaisun löytämiseksi. Haluan nähdä pelaajilta rohkeutta, uskallusta ja pelille heittäytymistä lauantaina, Pelkonen jatkaa.

Hermes pelasi kesiviikkona kotiottelun Raahe – Kiekkoa vastaan, voittaen ottelun selkeästi 5-1. Bewelle puolestaan ottelu on viikon ensimmäinen, mutta ei viimeinen, sillä Sunnuntaina matka jatkuu Vaasaan Red Ducksin vieraaksi. Raahe peliä päävalmentaja analysoi tyytyväisenä sekä uskoo ryhmän olevan terve lauantaina Pallassaloa ja Leppästä lukuun ottamatta.

-Pelillisesti pystyimme hyökkäämään monipuolisilla rytmeillä reagoimalla vastustajan pelaamiseen. Tasapaino pelissä pysyi hyvin kasassa vaikka pelin luonne olikin siltä osin suhteellisen vaikea pitkine kulmapeli jaksoineen. Suorahyökkäys pelimme oli laadukasta josta lopputulemana oli neljä maalia. Vaihtorytmi tulee saada lauantaiksi lyhyemmäksi, jotta pystymme aktiivisempaan pelaamiseen vaihdon sisällä. Myös puolustuspeli tylyyttä tulee saada lisää jotta pystymme laadukkaampaan riistopeliin ja sen jatkumona nopeaan hyökkäämiseen, Pelkonen kertoo.