Uutiset

11.2.2014 Hermes – Raahe-Kiekko ennakko

Hermes kohtaa keskiviikkona runkosarjan neljännessä ja viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa Raahe Kiekon. Kaikki aikaisemmat kolme kamppailua on päättynyt Kokkolalaisten voittoon. Viimeisin pyhätössä pelattu ottelu päättyi Hermeksen 10-1 kotivoittoon.
 
Raahelaisten värikäs kausi saa jatkoa keskiviikkona Kokkolassa, kun pudotuspeleihin rajusti taisteleva isäntäjoukkue asettuu vastaan. Raahen kausi on ollut lähes yhtä vaikea kuin nälkävuosi, mutta edelleen joukkue ja seura taistelee elämästään. Pelaajia on tullut ja mennyt, sekä viimeviikolla päävalmentaja Timo Elfving pyysi eroa ja samalla oven avauksella poistui myös muu valmennustiimi. Kokkolassa esiintyy uusi valmennustiimi Juha Kärsämän ja Jani Kluukerin johdolla, mutta se ketä he käskyttävät illan ottelussa selviää vasta kun kiekko tippuu jäähän, sen verran kova on ollut vaihtuvuus tällä kaudella. Pelaako Hermeksen viime kauden pörssikärki Heikki Pusa Kokkolassa, se jää nähtäväksi?

Hermes lähtee otteluun allaan viime keskiviikolta tärkeä kotivoitto Red Ducksista. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla 10, viimeiseen pudotuspelipaikkaan Hermeksellä on matkaa 4 pistettä ennen illan kierrosta. Red Ducks ottelu ei tarjonnut mitään ihmeellistä ja varmasti myös vierasjoukkueen pelaaminen ilman panosta vaikutti illan intesiteettiin, mutta tästä huolimatta 3 tärkeää pistettä kotijoukkueelle. Tässä vaiheessa on tärkeintä 3 pistettä ja tämän allekirjoittaa myös päävalmentaja Janne Pelkonen.

-Peli oli hieman energiaton, mutta tärkein eli 3 pistettä saatiin. Pelasimme tasapainoisesti, mutta tekeminen oli hyvin jaksottaista. Pelaaminen pitää saada yksilötasolta työteliäämmäksi sekä reagointi tilanteesta seuraavaan tulee olla nopeampaa ja himokkaampaa.

Hermes sai pienen tauon Red Ducks pelin jälkeen, ennen viimeistä kahden viikon rutistusta, jossa jaetaan sitten viimeiset paikat pudotuspeleihin.

-Huilasimme viikonlopun ja haluan nähdä joukkueelta energistä tekemistä vapaiden jälkeen. Taukojen jälkeen olemme pelanneet kaudella heikosti. Puhuimme asiasta joukkueen kanssa ennen vapaita ja uskon pelaajien oppineen menneestä sekä vastaavan haasteeseen vahvalla esityksellä. Energiavarastot pitäisi olla tapissa, Pelkonen lopettaa.