Uutiset

4.1.2013 Hermekselle jatkoaikavoitto Pyrystä

Hermes matkusti lauantaina Nokiaan missä se kohtasi Pyryn.

Ensimmäisessä erässä Pyry meni johtoon ajassa 7.25 Sandhun maalilla. Niillä oli paikka tehdä toinenkin maali, mutta Salmela epäonnistui rangaistuslaukauksessa. Hermes sai pelata kaksi kertaa ylivoimalla mutta ei onnistunut maalinteossa.

– Oliko pitkä matka tai mikä syynä, mutta tuntuu, että telineissä oltiin koko ottelu, kertoo Pelkonen ottelun jälkeen. Ei oltu reagointivalmiina. Ei oikein päästy pelin päälle ollenkaan.

Toinen erä ehti vanhentua vain 11 sekuntia kun Hermeksen Kari Kärnä laukoi 1-1 tasoitusmaalin. Syöttäjinä oli Matti Toskala ja Topi Anttila. Salama-alku Hermekselle! Enemmän maaleja ei toisessa erässä nähty vaikka kotijoukkue hallitsi ottelua. Hermeksen maalivahdille Eemeli Sivoselle kertyi peräti 16 torjuntaa toisessa erässä.

Kolmannessa erässä mentiin pitkään ilmaan maaleja, vaikka Hermes sai pelata kaksi kertaa ylivoimalla ja Pyry kerran. Mutta ajassa 54.37 kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon Suomen maalilla. Hermes ei tästä lannistunut vaan tuli tasoihin kun noin 3 minuttia oli ottelua jäljellä. Toni Jeskanen ampui tasoitusmaalin, Toskalan syötöstä. Enemmän maaleja ei kolmannessa erässä nähty vaan mentiin jatkoajalle.

– Sitkeys palkittiin, sanoo Pelkonen. Vastustaja teki 2-1 viisi minuuttia ennen loppua, mutta siitäkin noustiin vielä.

Jatkoaikaa oli pelattu vain 1.18 kun Kärnä ampui illan toinen osumansa ja Hermekselle 3-2 voittomaalin. Syöttäjänä oli Tomi Pallasalo. Hermekselle siis hieno voitto Nokian Pyryltä.

– En muista ollaanko aiemmin tällä kaudella oltu näin alakynnessä ja silti otettu pisteitä, kertoo Pelkonen. Pelillisesti ei hyvä esitys meiltä, mutta oltiin sitkeitä ja henkisesti voimakkaita.

– Maalivahti Eemeli Sivonen oli loistava, sanoo Pelkonen. Tomi Sippola luuti jämäkästi oman maalin edustan. Topi Anttilan ketju jatkoi tasaisen varmoja esityksiä.

Tänään matka jatkuu KooVeen vieraana. 

– Vastassa on laadukas ja nopea joukkue, kertoo Pelkonen. Pelillisesti meidän on parannettava lauantaista.

Linkki ottelun tilastoihin: