Uutiset

30.12014 Viikonlopun ennakko

Hermes kohtaa kahdessa ”kuuden pisteen” ottelussa ensiksi lauantaina kotijäällä Mikkelin Oilersin ja Sunnuntaina joukkue matkustaa Keuruulle KeuPa HT:n vieraaksi.

Näissä kahdessa pelissä jos ei ratkaista, niin ainakin näytetään suuntaa mihin ollaan menossa loppukautta ajatellen. Kahdella voitolla play -off paikka on edelleen oman tekemisen takana, mutta kaksi tappiota ajaisi joukkueen siihen tilanteeseen, että välttämättä kaikki ei ole omissa käsissä. Hermes pelasi edellisenä viikonloppuna kaksi tärkeää vierasottelua, joista irtosi varmasti joukkueen tavoitteen mukainen minimi pistepotti. Joukkue hävisi lauantaina FPS:lle, mutta pesi kasvonsa sunnuntaina, ottaen pakkopisteet mukaan HC Satakunnalta.

-Kuutta pistettä lähettiin hakemaan joten en voi olla tyytyväinen. Forssa pelissä hävittiin peli etenkin toisen erän yli-innokkuuteen, jota on käynyt meille aikaisemminkin. Kun viedään peliä, unohtuu tasapaino hetkeksi. Forssa iski juuri näihin hetkiin, joukkueen päävalmentaja Janne Pelkonen kertasi tapahtumia.

Tulevana viikonloppuna Kokkolassa nähdään ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mikkelin Oilers, joka voitti marraskuussa pelatun joukkueiden ensimmäisen ottelun niukasti Mikkelissä. Viime vuonna joukkueet tasasivat keskinäisten pelien voitot, sillä molemmat joukkueet voittivat ottelunsa vieraskentällä. Oilersin tehomiehenä on tälläkin kaudella häärinyt Hermekselle tutuksi jo Mestis aikana Jukureiden riveistä tullut kokenut Petri Lehtonen. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla 10, pisteen kotijoukkue Hermestä edellä saman verran otteluita pelanneena. Voitolla Hermes varmistaisi sen, että Mikkeliläiset voidaan pitää takana sarjataulukossa loppuun asti.

-Peli kerrallaan edetään tällä hetkellä ja jokainen ottelu on meille mahdollisuus kivuta pisteissä ylöspäin. Pelaamme tästä eteenpäin omia pleijareita jokaisessa pelissä. Tavoitteena oli pelata keväällä parasta peliämme. Meillä se kevät alkoi nyt vain aikaisemmin, Pelkonen miettii tulevaa.

Hermeksen maalinsuulla nähtiin sunnuntaina Eurajoella ensimmäistä kertaa Eetu Saloranta. Joukkue koki ison menetyksen viikonloppuna, sillä keskushyökkääjä Tomi Pallassalon kausi on todennäköisesti ohi. Polven sivuside hajosi ja näin ollen ainakaan viikonloppuna pelaajaa ei nähdä kaukalossa.

Lauantaina jäähallissa kello 17.00 alkavassa ottelussa on isot panokset ja koskaan ei voi vähätellä kotietua ja kannattajien tuomaa kuudennen kenttäpelaajan tuomaa tunnetilaa. Päävalmentaja Pelkonen kiittääkin Hermes Loyalseja vieraskiertueen tuesta ja toivookin kotiotteluun lauantaille samanlaista menoa katsomoon.

-Oli hienoa nähdä Loyalsit mukana vieraskiertuellamme, kiitos tuesta! Tulevissa peleissä joukkue tarvitsee tukea taistellessaan kynsin ja hampain ensimmäisestä Hermeksen playoff paikasta pitkään aikaan. Olisi hienoa nähdä äänekkäin ja lukumäärältään isoin Loyals tällä kaudella hallissa, Pelkonen lopettaa.