Uutiset

3.1.2014 Peltsin palsta

TÄRKEIMMÄT… 10 METRIÄ!!

Joulu on vietetty ja raketitkin ammuttu taivaalle. Erinomaista uutta vuotta siis kaikille lukijoille. Joukkueen neljäs jakso sisälsi yhteensä viisi peliä joista kaksi kotona ja kolme vieraissa. Kolme otteluista olivat sarjan kolmea kärki joukkuetta vastaan ja kaksi alapuolellamme olevia joukkeita vastaan.

Lähdimme neljännelle jaksolle seuraavilla teemoilla:

1. Tilastoista tulokseksi
2. Sielukas ja sisukas
 
Pelimme oli jauhanut hyvin jo edellisellä jaksolla, mutta jäimme mielestämme tuloksen kanssa vajaaksi siitä mitä oli otettavissa. Halusimme peliltämme lisää tunne-elementtejä ja suoraviivaisuutta sekä pelin painopisteen pitämistä vastustajan alueella. Vaikka emme vieläkään ole mikään ilotulitusrakettipatteri laukauksien osalta, pelasimme aikaisempaa vahvemmin kiekolla  maalia kohti ja saimme luotua painetta niin vastustajan maalille kuin myös pakeille paremmin. Varsinkin kärkijoukkueita vastaan pystyimme tältä osin kontrolloimaan pelin virtausta haluamallamme tavalla ja onnistuimme napsimaan voitot näistä otteluista ansaitusti.

Vieraspelit sarjassa alempana olevia joukkueita vastaan olivat jälleen pettymys. Varsinkin Vaasassa ensimmäisen erän esityksemme oli kiekollisesti kauden ehjin, mutta koko kauden vaivannut tehokkuus viimeistelyssä antoi kotijoukkueelle avaimet pysyä pelissä mukana ja he sen myös käyttivät. Molemmissa näissä peleissä joukkueelle tarjottiin ylivoiman muodossa ratkaisua, mutta ylivoimamme oli koko jaksolla luokattoman tehotonta. Valmennuksellisesti emme saaneet peluutusta oikeaksi, johon osaltaan vaikuttivat loukkaantumisten tuomat muutokset ketjuissa. Tulevaisuudessa meidän on nopeuttava ja suoraviivaistettava ylivoimaamme, kuten olemme onnistuneet tekemään 5vs5 pelissä. Ylivoiman nopeus lähtee uskalluksesta ampua, voittaa irtokiekko ja sen jälkeen nopeasta 2-3 syötön ketjusta, joka tuottaa uuden vedon. Myös riistopelaamisen jäljiltä on voitettava tila kohti maalia eikä jäätävä reunoille pyörittämään.

Jakson neljä plussat ja miinukset:

+ sarja kärkien kaataminen
+ laukaukset 43-34 meille
+ AV
+ Seinäjoen taistelu vajaamiehisenä
– pisteitä ei tarpeeksi = häviöt sarjassa alempana olevia joukkueita vastaan
– maalintekotehokkuus
– YV
– neljä pelaajaa sai päähän kohdistuneen vamman (ei jäähyjä)

Neljännellä jaksolla saimme pisteitä 1,6 /peli. Maaleja teimme 3,4 ja päästimme 3,4. 5vs5 pelissä teimme 2,6 ja päästimme 2,8 maalia. Jäähyt menivät niin, että meillä oli 8 min/peli ja vastustajalla 10 min/peli. YV:tä pelasimme 7,4 %  ja AV:ta 89 %. Laukaukset maalia kohti meni meidän eduksi 43-34/peli. Maalivahtimme torjuivat 90,1 %:sesti. Maalinteko tehokkuutemme oli 8 % ja vastustajan 9,9%. 

Voittavien asioiden  (väliinmenot, taklaukset, blokit) mustelmalistan neljännellä jaksolla veivät: Kivinen, Arima, Jäske

Plusmiinus kärki neljännellä jaksolla: Anttila, Toskala, Sippola, Buchert, Rissanen

Pistepörssin kärki neljännellä jaksolla: Jeskanen, Arima, Jäske, Anttila, Toskala, Rissanen, Jormanainen

Vuoden 2014 ensimmäisestä pelistä alkaen joukkueen tulee olla pelivalmis. Pelin tulee jauhaa määrätietoisesti 60 minuuttia ja terävin kiima tulee kohdistua tuloksenteon kannalta niille olennaisimmille alueille. Maalinedustat ja erikoistilanteet (YV,AV,aloitukset) tulee olla suurennuslasin alla jatkuvasti tekemisessämme. Pelissämme pitää näkyä selvästi kiekollisen pelaajan pyrkimys aina ensin maalintekoon ja kiekottomien pelaajien halu mennän sinne mistä maalit tehdään. Peli voi olla 50 metriä malien välissä kuinka näyttävää tahansa, mutta tulos otteluista ratkaistaan molemmissa päissä viimeisellä viidellä metrillä. Nuo 10 metriä tulee olemaan meidän tärkein prioriteetti vuonna 2014. Vain ja ainoastaan osoittamalla luonnetta maalienedustoilla joukkueemme saa sitä mitä se haluaa.  Uuden vuoden lupauksemme on: Aktiivinen ja aloitteellinen joukkue, joka punnertaa ne tärkeimmät metrit, tarvittaessa myös sentit… Tuloksellista vuotta kaikille Hermeksen matkassa mukana oleville tahoille!!

t.Peltsi