Uutiset

25.1.2014 Viikonlopun ennakko

Kokkolan Hermes matkustaa lauantaina Forssaan Palloseuran vieraaksi ja Sunnuntaina joukkue kohtaa Eurajoella HC Satakunnan. Ottelut ovat toiset kohtaamiset tämän kauden aikana.

Lauantaina Forssassa pelataan iso ottelu molempien joukkueiden kannalta, sillä niin kotijoukkue FPS kuin vierailija Hermes pelaavat jo tässä vaiheessa omia play – off pelejä ajatellen varsinaisia pudotuspelejä ja niihin selviytymistä. FPS lähtee otteluun sarjasijalta 4. Otteluita joukkue on pelannut 32 ja pisteitä on tällä hetkellä 51. Hermes puolestaan on 10 pistettä perässä Forssalaisia, mutta joukkue on pelannut kolme ottelua vähemmän kuin vastustajansa. Elämän ja kuoleman ottelu tämä ei ole, sillä sijoilla 4 (FPS) ja 11 (Hermes) ero on tuo 10 pistettä. Oikeastaan vain kärkikolmikko, RoKi, S – Kiekko ja KooVee ovat varmoja pudotuspelijoukkueita ja vastaavasti pohjakolmikko Satakunta, Red Ducks ja Raahe ovat ulkona pudotuspeleistä. Hermes voitti molemmat viikonlopun vastustajansa kotiotteluissa aikaisemmin ja juuri HC Satakunta olikin Hermeksen viimeisin vastustaja viime sunnuntaina.

-Satakunta pelissä teemana oli palata takaisin pelillisten perusasioidemme pariin. Onnistuimme siinä erinomaisesti 4-0 tilanteeseen asti. Sen jälkeen keskittyminen herpaantui ja pelistä loppui tempo osittain myös jäähyjen johdosta. Saimme ottelusta pelillisen selkärankan tulevalle viikonlopulle ja tärkeät kolme pistettä, päävalmentaja Janne Pelkonen kertaa sunnuntain tapahtumia.

Hermes oli saanut Satakunta peliin kaksi uutta pelaajaa, sekä muutenkin muokannut hieman hyökkäyskolmikoita. Uusista pelaajista Ville Rajala pelasi Toni Jeskasen johtamassa kolmikossa Eetu Rissasen kanssa ja Jussi-Pekka Jokinen Matti Toskalan ketjussa yhdessä Christian Buchertin kanssa. Tehopisteet ottelussa jakaantuivat kuitenkin laajalle ja se miellytti valmentaja Pelkosta.

-Parhaimmillaan pelimme on silloin kun pystymme rullaamaan suhteellisen tasaisesti neljällä ketjulla. Ottelu oli kuitenkin erittäin rikkonainen ja osalla pelaajista tuli pitkiä taukoja penkillä, jolloin on vaikea päästä pelinrytmiin kiinni. Näen kuitenkin potentiaalia jokaisessa koostumuksessamme tällä hetkellä. Anttilan kenttä oli totutun tasapainoinen ja on erinomainen merkki, että Sopanen on löytänyt Topin rinnalla maalintekoon sen potentiaalin, joka herralla tiedetään olevan.

Viikonloppuna joukkue kohtaa kuitenkin uusia haasteita ja molemmat ottelut ovat runkosarjan lopullisen lopputuloksen kannalta yhtä tärkeitä. Viikonlopusta kysyttäessä Päävalmentaja nostaa esiin kaksi tärkeää sanaa ”Haaste” ja ”Mahdollisuus”

-Kahden ottelun vieraskiertue tulee olemaan suuri haaste molempien otteluiden osalta, mutta meille se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nousta parempiin asemiin ennen viimeistä loppukiihdytystä ajatellen playoff pelejä. Meidän tulee jatkaa pelaamalla laadukasta yhteistyön jääkiekkoa tiiviillä viisikolla. Ajatus tulee olla läsnä ja elää vain käsillä olevaa hetkeä, Pelkonen kiteyttää.

Joukkue lähtee eteläsuomeen vähän rikkonaisena, sillä puolustaja Teemu Jäsken ja uuden vahvistuksen Jussi-Pekka Jokisen pelaaminen on vielä tässä vaiheessa epävarmaa.