Uutiset

18.1.2014 Hermes – HC Satakunta ennakko

Tällä viikolla joukkuetta vahvistanut Kokkolan Hermes kohtaa sunnuntaina kotijäällään ensimmäistä kertaa tällä kaudella HC Satakunnan. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla pisteet jäivät kotijoukkueille.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet vuoden 2014 enemmän tai vähemmän yskähdellen. Joukkueista pienempi flunssa on ollut kotijoukkue Hermeksellä, sillä kilpipaidat ovat saalistaneet neljästä pelaamastaan ottelusta 3 pistettä. Vastaavasti vierailija Satakunta ei ole saanut pistettäkään laariinsa tämän vuoden puolella. Tosin viimeisessä ottelussaan hirvipaidat haastoivat mallikkaasti sarjakakkonen S – kiekon Seinäjoella, häviten ottelun kuitenkin niukasti 5-3.

Hermes palaa kotiyleisönsä eteen kuukauden tauon jälkeen ja viimeisin kotiotteluhan sujui varsin mallikkaasti ennen joulua, sillä silloin sarjakärki Rovaniemen Kiekko kärsi kauden kolmannen ja viimeisimmän tappionsa Kokkolassa. Joukkueen päävalmentaja Janne Pelkonen ruotii joukkueen esityksiä vuodenvaihteen jälkeen, sekä viime viikonloppua mietteliäänä ja listaakin selkeästi parannettavia asioita tuleviin otteluihin.

-Joulun jälkeen viisikkomme on hajonnut kolmessa pelissä liian pitkäksi mikä on aiheuttanut huonon hyökkäyspelin jatkumona myöhästelevää karvausta joka taasen on johtanut ei niin tiiviiseen puolustuspelipakettiin ja jatkumona entistä heikompaan hyökkäypeliin. Tämä taas on johtanut n. 15 laukauksen eroon suhteessa vuoden lopun tasoon.  Tämä kierre tulee katkaista. Peliin pitää pystyä palauttamaan kaikki kiekolliset rytmit jotta pystymme hallitsemaan pelin virtausta. Aloitukset on otettava myös paremmin kotiin varsinkin omassa päässä.

-Kalajoella teimme hyviä asioita läpi pelin ja pystyimme etenkin vahvan riistopelin kautta hyökkäämään nopeasti. Maalinteon ja voittamisen tuska näkyi kuitenkin ratkaisu paikoilla. Ottelu olisi pitänyt ratkaista toisessa erässä. Keupaa vastaan olimme liikkeessä jäljessä heti pelin alusta. Roikuimme pelissä kuitenkin tuloksellisesti mukana 3. erän alkuun. Oman virheen jälkeen tullut 5-3 maali kuitenkin tappoi pelin. Parempi joukkue voitti ehdottomasti, Pelkonen kertaa mennyttä.

Sunnuntaille päävalmentaja näkee kuitenkin pääpainon selkeästi oman pelin raiteille palauttamisen suurimpana teemana. Ennakkotietoa Satakunnasta on tarpeeksi ja Kokkolalaisyleisölle saattaa myös vieraspaidassa jäällä luistella tuttu mies, sillä Lukon organisaatiosta Satakunnassa on lainalla pelannut Hermes – kasvatti Topi Malkamäki.

HC Satakunta pelaa lauantaina ennen Hermes kamppailua ottelun Kalajoella JHT:ta vastaan. Vastaavasti kotijoukkue Hermes ei pelaa lauantaina.

-Meidän tulee sunnuntaina keskittyä pelkästään pelaamaan itse paremmin kuin mitä vuodenvaihteen jälkeen ollaan tehty. Peli tulee saada takaisin viime vuoden lopun tasolle, Janne Pelkonen toteaa.

Hermeksen riveissä sunnuntaina varmasti nähdään ainakin toinen uusista vahvistuksista, sillä Ville Rajala on harjoituksissa viilettänyt Hermeksen pörssikärki Toni Jeskasen laidassa. Joukkue on muutenkin terve, eli luvassa on varmasti mielenkiintoinen ilta Kokkolan jäähallissa sunnuntaina.