Uutiset

1.2.2014 Hermes – Oilers 4-3rl ( 0-1, 1-1, 2-1, 0-0)

 

YHDEN PISTEEN OIKEUSMURHA

 

Jo ennen alkua, pahoittelen mikäli asiavirheitä on normaalia enemmän. Tämä johtuu ihan pelkästään siitä, että pidän lajista paljon, enkä oikein kykene käsittämään, kuinka jotkut yksilöt voivat hymyssä suin pyrkiä sitä vahingoittamaan. En mainitse ketään nimeltä, mutta kyseessä ei ole kummankaan joukkueen organisaatioon kuuluva henkilö. Alkuasetelmahan sinänsä oli herkullinen. Tärkeä peli ja porukkaa lauteilla. Muutamaa ykköskorin pelaajaa vaille alkulämmittelyssä luisteleva kotijoukkue oli jo pikkuhiljaa pakkovoiton edessä ja saikin kannustusta heti alkumetreiltä lähtien.

 

Sivonen maaliin. Reilu kakkonen menty kun kiekko nousi Kivisen rystyltä vahingossa katsomoon ja oltiin alivoimalla. Katastrofaalisen näköisen alivoimatilanteen jälkimainingeissa kiekkoa kaivettiin verkosta vajaan minuutin jälkeen. Maalista ei juurikaan masennuttu, mutta eipä joukkueen otteissa kyllä mitään valtaisaa heräämistäkään ollut. Rauhallinen tekeminen oli jotenkin karvaan oloista mutta saatiinhan sentään jotain aikaiseksi, mutta ei toki maaleja. Seitsemän peliminuutin jälkeen saatiin ylivoima, ei maalia. Kolmentoista minuutin paikkeilla sitten Arima sai kyynäspäätaklauksesta jäähyn. En kommentoi. Erässä ei enempää hyväksyttyjä maaleja nähty, Hermekseltä yksi hylättiin, paitsion perusteella. En kommentoi. Tauolla onneksi peli on reilua ja tasapuolista, joten makkarat painuivat ääntä kohti.

 

Energiaa tarvittiinkin, nimittäin toinen erä toi lauteille hiukan piristyneen kotijoukkueen. Arima laukoi kiekon kohti maalia. Tolpastahan ei varmaan sen vuoksi kuulunut ääntä, kun kiekossa on samettipinnoitus. No, maaliksi tätä ei hyväksytty. En kommentoi. Hetken päästä torjuntatilanteen jäljiltä hiukan oireillut kotivahti kuitenkin jäi vielä maalille. Katsomossa seurattiin huolestuneena miehen liikehdintää, mutta peli kuitenkin jatkui. Sitten soivat jossakin punatulkkujen laulut ja omissa oltiin pieni hetki aivan kertakaikkisen kevät tunnelmissa. Kaveri sai lyödä toisen kerran maaliin täysin hölmistyneen yleisön edessä. Tässä vaiheessa maalivahdin vaihto tuli ajankohtaiseksi ja maalille ensimmäistä kertaa kotikaukalossa luisteli Eetu Saloranta. Hetimiten saikin nuorukainen lämpöä, mutta alkoihan kotijoukkueenkin peli vihdoin kulkea. Sen tarvittavan perkeleen sanoi illan ehdottomasti paras osa, kolmoskenttä. Kivinen ajoi maalille ensin ilman tulosta, mutta näytti sen että umpisolmu aukeaa parhaiten repimällä. Hermes taklasi ja luisteli. Hetkittäin järki oli jossain kolmen sekunnin päässä perässä kun tempo kasvoi molemmilta hetkessä yli taitorajojen. Viimeinen vitonen pelattiin vain maalin perässä, koska Jormanainen painoi kiekon pömpeliin maagisten harhautusten päätteeksi. Helppoa, Jeskanen ja Rissanen syöttivät kaverin vauhtiin, punnerrus maalille ja kiekko keskelle. Seuraavassa vaihdossa sitten kiekko liiteli taas katsomoon ja oltiin alivoimalla. Jos alivoimaa pitää pelata, niin ei se haittaa niin kauan kuin Bouchert-Kivinen pari saadaan jäälle. Ei takaiskua ja maalin päässä kolmanteen.

 

Kun kerran pehmeäkätisten taitolaiturien teemalla mentiin, laittoi Kivinen kiekon maaliin heti erän alkajaisiksi. Ei saisi arvostella, mutta nyt meni vähän helposti. Ketjun muut jäseet syöttöpisteille. Erän puolivälin jälkeen nimettömänä pelannut vastustaja halusi väkisin Loyalsien juttusille ja kiskaisi kiekon oikein huolella katsomoon. Eipä tainnut velikulta arvata kuinka yksipuoliseksi nuo keskustelut tuossa terapiaryhmässä muodostuvat. Ylivoimalla ei maaleja kuitenkaan merkattu. Toskala sen sijaan huudatti yleisöä parin missatun paikan jälkeen todella hienolla osumalla. 3-2 johtoon alustivat Kärnä ja Saloranta. Maalin näki jo kaukaa, nyt oli kulmat juuri sillä tavalla kurtussa kuin pitää näissä kekkereissä maalintekijällä olla. Oilers kaivoi vielä loppuun aikalisällä tasoituksen. Tarkka kuti upposi. Sivuhuomiona voisi todeta, että jäällä oli maalin syntyessä toisella joukkueella nähdäkseni 6 plus maalivahti mutta, en kommentoi. Ai niin, yhden maalinhan Hermes teki sillä tavalla, että kiekko meni ensin maaliin ja sitten törmättiin maalivahtiin. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, eikä hyväksytty maalia. En kommentoi. Jatkoajalle mentiin alivoimalla, kun Jeskanen kuulemma huitoi. Tässä tuomiossa ehkä hivenen linjamuutosta mutta, en kommentoi.

 

Jatkoajalla ei tapahtunut ratkaisuja, jokunen tilanne kuitenkin. Näistä ei kuitenkaan korkeasta verenpaineesta johtuen juuri ole havaintoja. Torjunnat tasan 4.

 

Sitten rankkarit, joissa kaveri osui kahdesti me kerran. Game over.

 

Yksi piste tarkoittaa että sarjasijoitus ei kohene. Eroa eteenpäin ei ole kauheasti, mutta sitä kuitenkin on. Nyt Oilersiinkin taas piste enemmän. Jo huomenna vastassa KeuPa. Onneksi kotipelejä on jäljellä vielä viisi. Koska kaikenlaisia ristiinpelaamisia on jo nähty, ei yhteenkään matsiin voi lähteä pelleilemään. Joukkue voittaa jos se haluaa, nyt se vain pitää saada haluamaan. Tänä iltana voitontahtoa oli, mutta valitettavasti vain olosuhteet olivat tällä kertaa meitä vastaan. Illan kortit:

#17, 12 ja 26                                     Joskus neppailut vaan pitää unohtaa ja yksinkertaisesti monipuolistaa pelitapahtumien hallintaa.

 

Seuraava kotiottelu onkin jo keskiviikkona 5.2 klo.18.30, kun vieraita saapuu vaasasta. Uskallatko tulla katsomaan nähdäänkö jäällä vieraita muualta?

 

1.2.2014/ K.