Uutiset

5.12.2013 Peltsin palsta

TILASTOISTA TULOKSEEN!!

Joulu lähesty ja joukkueemme kausikin on edennyt jo puoleen väliin. Ottelutahti oli joukkueen kolmannella jaksolla hyvin rauhallinen ja väliin mahtui myös ”mj” tauko. Saimme hyvää aikaa harjoitella ja hioa peliämme paremmalle tasolle. Kolmannella jaksolla pelasimme kolme kotipeliä ja kolme vieraspeliä. Puolet otteluista olivat sarjassa meitä ylempänä olevia joukkueita vastaan, joista voitimme kaksi. Alapuolellamme olevia joukkeita vastaan pelasimme myös kolme ottelua joista voitimme niinikään kaksi.

Lähdimme kolmannelle jaksolle seuraavilla teemoilla:

1. Kärsivällisyys
2. Tee kaverista parempi
3. Vaadi itseltäsi enemmän

Pyrimme lähestymään peliä onnistumisten kautta niin, että itse pystyisimme kärsivällisesti jauhamaan peliä täydet 60 minuuttia. Halusimme edelleen vahvistaa pelillistä identiteettiämme, että joukkue voi tiukimmassa mahdollisessa paikassa luottaa siihen mitä eniten on harjoiteltu. Viisikon tiiviys ja pelaajien väliset etäisyydet tuli saada pienemmiksi, jotta uskaltaisimme olla rohkeita tietäen, että viisikon rakenne on optimaalinen mahdollisen virheen jäljiltä ja kaveri on auttamassa sekä pelaamassa virheen pois. Mietaan Juhan sanoin: ”jos jokaisesta virheestä tulis raumaattinen olotila, kyllä kuule hullujen huoneet täyttyys”.

Kolmannella jaksolla saimme pisteitä 1,7 /peli. Maaleja teimme 4 ja päästimme 2,8. 5vs5 pelissä teimme 2,3 ja päästimme 2,2 maalia. Jäähyt menivät niin, että meillä oli 8 min/peli ja vastustajalla 11 min/peli. YV:tä pelasimme 32,1 %  ja AV:ta 79 %. Laukaukset maalia kohti meni meidän eduksi 38-34,8/peli. Maalivahtimme torjuivat 91,8 %:sesti. Maalinteko tehokkuutemme oli 10,7 % ja vastustajan 8,2. Joukkue tilastoissa kaikki muut arvot parantuivat toiseen jaksoon paitsi alivoima sekä laukaus määrä kohti maalia. Arvoista kaikki muut yltävät asettamallemme minimi tasolle lukuunottamatta alivoimaa. Alivoiman lisäksi vain torjuntamäärä, sekä se tärkein eli pistemäärä, ei yllä tavoite tasollemme.

Voittavien asioiden  (väliinmenot, taklaukset, blokit) mustelma listan kolmannella jaksolla veivät: Jormanainen, Kivinen, Rissanen ja Pallassalo

Plusmiinus kärki kolmannella jaksolla: Olli, Anttila, Kärnä,Toskala ja Jäske

Pistepörssin kärki kolmannella jaksolla: Jeskanen, Sopanen, Pallassalo, Anttila, Heinonen ja Rissanen

Tilastollisesti voimme todeta, että pelimme on noussut sille tasolle mikä antaa mahdollisuuden pelata voitosta joka ilta ja jokaista vastustajaa vastaan. Henkisesti emme olleet vielä täysin valmiita ottamaan muutamaa pistettä enemmän kolmannelta jaksolta, vaikka mhdollisuudet siihen olivat. Vaikka tilastot eivät voita pelejä, niin ne antavat toiminnassa selkeän indikaattorin siitä mitä ollaan tehty ja mitä pitää jatkossa tehdä paremmin. Ennen kaikkea tilastot näyttävät suunnan missä oltiin ja kuinka asiat ovat tällä hetkellä. Asiat eivät synny itsestään, vaan loogisten prosessien seurauksena.

Kauden alussa totesin, että haasteemme on kehittää peliä ja pelaajia niin, että kevät puolella pystyisimme haastamaan uskottavasti sarjan kärkijoukkueita. Onnistuimme siinä kolmannella jaksolla voittaen kolmesta kaksi sekä tappio ottelussa pystyimme pelillisesti haastamaan kotijoukkueen Rovaniemellä. Haasteemme jatkossa on saada siirrettyä näiden pelien läsnäolo, intesiteetti sekä kärsivällisyys jokaiseen peliin.

Numeroista meidä tulee tiedostaa missä ollaan ja silti ymmärtää, että numeroilla ei kuitenkaan voiteta yhtään peliä. Pelin voittamiseen tarvitaan ihmisiä, jotka uskovat toisiinsa. Ihmisiä jotka ovat sielukkaita ja halukkaita auttamaan yhteistä asiaa sekä ihmisiä jotka tuovat joukkueeseen uskoa epäuskon sijaan. Ihmisiä jotka ajattelevat onnistumisten eikä epäonnistumisten kautta. Ihmisiä jotka tuovat koppiin energiaa eivätkä ime sitä sieltä pois. Ihmisiä jotka hymyilevät päivittäin tietäen, että voittaminen tulee määrätietoisen työnteon kautta. Työn, jolla on suunta… On aika siirtyä tilastoista tulokseen!!
   

Sarjan puolenvälin kunniaksi tilastomme jaksoittain:

                                         Jakso 1        Jakso 2        Jakso 3
Pisteet                                 1,2             1,7              1,7
Tehdyt maalit                       3,2             3,7              4
Päästetyt maalit                  4,7             3,2            2,8
5 vs 5 peli                           -1,2             -0,2           0,2
Jäähyjen erotus (2 min)      -2 min         1,8 min     2,8 min
Maalinteko tehokkuus         7,9               8,7          10,7
YV                                        28,6 %        18,8 %      32,1 %
AV                                        76 %           85 %         79 %
Erikoistilanteet                   105 %        104 %        111 %
Laukaukset vastustajan
maalia kohti                        40,2            42,7          38
Laukaukset omaa
maalia kohti                        37,7            35,7          34,8
Torjunnat                             33,3            31,8          31,7
MV                                      87,7 %        91 %        91,8 %
3. Erä                                 -0,67           0,17          – 0,17
Voittavat asiat                   61,4            83,3          81,4