Uutiset

19.12.2013 Viikonlopun ennakot JHT ja S-Kiekko

Hermes matkustaa perjantaina Kalajoelle JHT:n vieraaksi ja sunnuntaina Seinäjoelle S- Kiekon testiin. Ottelut ovat kauden ensimmäiset Hermekselle sarjaotteluissa näillä paikkakunnilla.

Perjantaina pelattavan paikallisottelun panokset ovat selvät, molemmat joukkueet haluavat jatkaa sarjakärki RoKin kaaduttua voittojen tiellä myös perjantain derbyssä. Kauden ensimmäinen ja ainoa kamppailu Kokkolassa sarjan alussa päättyi JHT:n voittoon, mutta tämän jälkeen on joukkueissa tapahtunut paljon. Pelaajia on tullut ja mennyt ja ennen kaikkea mennyt, sillä molempien joukkueiden alkukaudesta laajalta näyttänyt runko on kaventunut syystä ja toisesta lähes pelkkään jalkeilla olevaan kokoonpanoon. Kalajoella nähtiin menneillä viikoilla sen luokan välienselvittely seurajohdon, pelaajien ja päävalmentajan kanssa, että varmasti tästä eteenpäin seuran edustusjoukkue on sitoutunut yhteisiin tavoitteisiin. Hermeksen vaihtuvuus ja muukin julkinen esiintyminen on ollut hillitympää. Päävalmentaja Janne Pelkonen joutuu kuitenkin lähtemään perjantain paikalliskamppailuun hiukan vajaalla rosterilla. Viime viikolla Hermes– toimitus kyseli päävalmentajalta joukkueen terveystilaa, silloin Pelkonen koputti puuta ja kertoi joukkueen olevan terve.

– Viimeviikolla tässä samaisessa kohdassa koputtelin puuta kun ensimmäisen kerran pääsimme kauden aikana viikonloppuun ilman loukkaantumisia. Ilmeisesti oli väärän tyyppistä puuta… Leppänen, Sippola ja Heinonen ovat loukkaantuneina tällä hetkellä.

Edellisessä kamppailussa Kokkolassa Topi Anttila ja Matti Toskala järjestivät Hermekselle jatkoajalla voiton sarjakärki RoKista. Toki koko muukin joukkue oli vaikuttamassa sarjakärjen kaatoon ja pelillisesti ottelu olikin yksi kauden parhaista. Tunne ja pelisuunnitelma sekä yksilöiden tietynlainen kiima voittaa peli näkyivät lauantaina. Janne Pelkonen paketoikin edellisen ottelun ydinasiat osuvasti.

– Pisteisiin olen tyytyväinen, koska joukkue ehdottomasti ansaitsi ne. Maalin takaa-ajoasemasta kaksikin pistettä oli hyvä suoritus, mutta pelillisen annin osalta enemmänkin olisi ollut otettavissa.
 
– Pelasimme taktisesti pelisuunnitelman osalta erinomaisesti ja keskialueemme puolustuspeli oli todella tiivistä. Hyökkäyspelissämme teimme asioita yhdessä ja se oli monipuolista ja luovaa. Onnistuimme suuntaamaan hyökkäysvauhdin tällä kertaa myös maalia kohti pelaamiseen. Pelaajat pääsivät ulos mu-kavuusalueeltaan ja antoivat yksilöinä yhteiseen pottiin erinomaisen panoksen etenkin irtokiekko tilan-teissa sekä kulmapeli röyhkeyden osalta.

Viikonloppuna joukkue pelaa kaksi vieraspeliä pienissä kaukaloissa ja siihen viikon harjoituksissa sekä ottelupalavereissa tullaan myös keskittymään.

– Menemme erittäin pieneen kaukaloon ja käymme viikolla läpi pelin pieniä asioita mitä kaukalon koon osalta tulee huomioida oman pelaamisen osalta. Isoja asioita ne ei ole, mutta pelin sisällä tietyt asiat meidän pitää tehdä aavistuksen korostetusti. Peli tulee olemaan monelle pelaajalle hyvin tunnepitoinen, mutta ajatuksen pitää olla jatkuvasti läsnä. Maalien edustoilla peli tulee varmasti ratkeamaan

– Vaikka menemme peli kerrallaan ja elämme hetkessä niin myös Seinäjoella on erittäin pieni kaukalo, joten valmistautuminen JHT peliin palvelee myös S-Kiekko peliä, Pelkonen lopettaa.