Uutiset

13.12.2013 Hermes – RoKi ennakko

Hermes kohtaa lauantaina kotijäällä Rovaniemen Kiekon. Ottelu on joukkueiden neljäs ja viimeinen kohtaaminen runkosarjassa. Ennen RoKi peliä Hermes matkustaa perjantaina Vaasaan Red Ducksin vieraaksi.

Lauantaina pelattavassa kamppailussa kotijoukkueella on vielä mahdollisuus kukistaa sarjakärki kotijäällä, sillä runkosarjassa tätä mahdollisuutta ei enää tule. Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset varsinkin Rovaniemellä ovat olleet vauhdikkaita ja tasaisia vääntöjä, jossa pienet erot ovat ratkaisseet pisteet RoKille. Hermeksen edellinen kotiottelu sujui pelillisesti hyvin ja siitä onkin hyvä lähteä rakentamaan myös kohti tulevaa ottelua. Päävalmentaja Janne Pelkonen analysoikin ottelun ja joukkueen tilan positiivisin mielin.

– Jälleen kerran täytyy olla tyytyväinen pisteisiin. Pelissä on aina niin tappion kuin voiton hetkilläkin hyviä sekä parannettavia asioita. Joukkue puolusti läpi pelin kärsivällisesti keskustan kautta ja saimme sitä kautta vastustajan kiekollisuus pelattua keski- ja puolustusalueella kulmiin. Oma hyökkäys peli oli hyvää ensimmäisessä ja kolmannessa erässä hyökkäysalueelle asti, missä suorahyökkäys pelaaminen tyrehtyi mahdollisuuksista huolimatta. Toisen erän lopussa luovuttiin liian helposti kiekosta ja pelistä katosi rytmi. Todella tyytyväinen olen yksilö tasolla irtokiekkotilanteiden voittamiseen sekä väliinmenoihin. Hyökkäyspelissä tarvitsemme lisää maalia kohti pelaamista.

Kuten päävalmentaja totesi, tyytyväisyydestä huolimatta tekemistä riittää ja kahden pelin ja kahden erilaisen joukkueen kohtaaminen asettaa joukkueen taas testiin, siitä miten oma peli pysyy kasassa ja että ote ei katoa 60 minuutin aikana.

– Tarvitsemme jykevää ja tasapainoista puolustamista läpi viikonlopun jotta saisimme riisto paikkoja vastustajan viisikon sisällä sekä sitä kautta mahdollisuuden hyökätä myös nopeasti. Hyökkäyspelissämme täytyy nä-kyä määrätietoisuutta niin viisikko kuin yksilötasollakin maalia kohti pelaamisessa. Maalinedustat täytyy olla meidän aluettamme, Pelkonen sanoo.

Joukkue on terve ja valmis kohtaamaan viikonlopun haasteet, ensin Vaasassa perjantaina ja lauantaina kello 17.00 kun sarjakärki RoKi saapuu Kokkolaan.