Uutiset

24.11.2013 Hermeksen hieno voittoputki katkesi

Hermes matkusti sunnuntaina Mikkeliin missä se kohtasi Oilersin. Hermeksellä on alla komea voittoputki ja toivoo että se jatkuu myös illan pelin jälkeen.

Ensimmäinen erä oli tasainen eikä maaleja nähty. Ainoa tilastomerkintä oli Hermeksen jäähy jonka Toni Jeskanen otti huitomisesta. Oilers ei saanut maalia ylivoimalla.

– Avauserän ensimmäiset 15 minuuttia oltiin parempia, kertoo valmentaja Pelkonen.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Vain 39 sekuntia oli pelattu kuin Jeskanen ampui Hermeksen 1-0 johtoon Iiro Sopasen ja Niko Kivisen syötöistä. Hermekselle siis salama-alku. Sama kolmikko oli asialla noin 7 minuuttia myöhemmin. Jeskanen teki illan toisen maalinsa ja siirsi Hermeksen 2-0 johtoon. Puolitoista minuuttia myöhemmin Kari Kärnä laukoi Hermeksen 3-0 johtoon, Topi Anttilan ja Lauri Heinosen syötöistä. Minuutti tästä niin Oilers kavensi 1-3 Väyrysen maalilla. Noin kaksi minuuttia tästä niin Hermeksen johto oli vain yks maali kun Siitonen kavensi tilanteeksi 2-3. Ajassa 35.12 Hermes otti aikalisän. Ajassa 39.12 Hermes sai tilaisuuden siirtyä jälleen kahden maalin johtoon kun Oilers otti jäähyn, mutta erä loppui kesken eikä maalia nähty.

– Kokonaisuutena oltiin parempia 3-0 tilanteeseen asti, sanoo Pelkonen. Itse tämä onnistuttiin sössimään. Valmentajana otan vastuun. Kyllä 3-0 pitää saada pidettyä. Ehkä 3-0:ssa vähän napit aukesi.

Hermes aloitti kolmannen erän ylivoimalla mutta ei tehnyt maalia. Kun noin 9 minuuttia oli pelattu kolmatta erää, nousi Oilers tasoihin Putkosen maalilla. Noin minuutti tästä niin Oilers siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon Ariman maalilla. Taas noin minuutti tästä niin Lehtonen ampui Oilersin 5-3 johtoon. Näin Hermeksen 3-0 johto vaihtui muutaman mustan minuutin jälkeen kahden maalin tappioasemaan. Hermekselle avautui hyvä tilaisuus tehdä kavennusmaalin kun Oilers otti jäähyn ajassa 56.54. Hermes otti maalivahti Sivonen pois ja pelasi ylivoimalla 6-4 vastaan. Se tuotti tuloksen koska ajassa 58.02 Jeskanen ampui illan kolmannen maalinsa ja kavensi tilanteen 4-5. Syöttäjinä olivat Sopanen ja Anttila. Hermes yritti vielä tehdä tasoitusmaalia ilman maalivahti mutta ei onnistunut siinä. Näin Hermeksen komea voittoputki katkesi Mikkelissä.

– Kolmannessa jäätiin 3-5 alakynteen, mutta noustiin vielä maalin päähän ja lopussa oli vielä paikkoja tasoittaa, kertoo Pelkonen. Nyt harjoitellaan vielä enemmän ja seuraavaksi kohdataan RoKi.