Uutiset

23.11.2013 Oilers – Hermes ennakko

Hermes matkustaa sunnuntaina Mikkeliin paikallisen Oilersin vieraaksi Kalevankankaan remontoituun jäähalliin.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen harjoitusottelussa syksyllä, jossa Mikkeliläiset olivat vielä silloin valmiimpia ja ottivat voiton tuosta ottelusta. Aikaa on kulunut välissä paljon ja ainakin sarjataulukon perusteella voimasuhteet ovat tällä hetkellä toisinpäin, sillä Hermes on sarjassa viidentenä ja Oilers kahdeksantena, tosin pelin vähemmän pelanneena. Viime kaudella joukkueet kohtasivat niin Kokkolassa kuin Mikkelissäkin ja molemmilla kerroilla vierasjoukkue vei pisteet mukanaan.

Hermeksen päävalmentaja Janne Pelkonen tietää Oilersista sen mitä harjoitusottelu joukkueesta todisti ja onkin valmistanut joukkuetta uuteen kohtaamiseen, sekä normaaliin tapaan myös kaikki kaukalon ulkopuoliset asiat matkustamisista ruokailuihin on mietitty tarkasti johtoryhmässä.

-Työteliäs ja intohimoinen joukkue tullee vastaan. Hävisimme harjoituspelin rumin lukemin. Haluamme osoittaa sen, että olemme kehittyneet tuosta hetkestä yksilöistä joukkueeksi.

-Valmistautuminen peliin sujuu normaaliin tapaan. Pyrimme siihen, että johtoryhmä tekee kaiken pelin ulkopuolisen niin hyvin, ettei pelaajien tarvitse ajatella muuta kuin peliä ja oman parhaan suorituksen tekemistä.

Hermes on voittanut viisi viimeisintä otteluaan ja viimeisessä ottelussaan joukkue kaatoi vierasjäällä Raahen. Oilers puolestaan voitti keskiviikkona KeuPan ja pelaa lauantaina vielä Tampereella KooVeeta vastaan ennen Hermes – peliä. 

-Kun vierasottelusta tulee täydet pisteet niin kyllä olen tyytyväinen Raahe voittoon, mutta pelillinen puoli jätti paljon parannettavaa. Vaikka pääsimme alussa johtoon nopeasti, niin emme olleet valmiita pelaamaan laadukkaasti. Paransimme kuitenkin erä erältä, joka on tärkeää. Saimme loppua kohden enemmän tunnetta ja välittämistä peliimme, Pelkonen muistelee voitokasta Raahe ottelua.

Hermes on terve paria flunssapotilasta lukuun ottamatta, mutta mahdollisuus on olemassa että Janne Pelkosen, Marko Ruotsalaisen ja Kimmo Vesan miehistö pääsee matkustamaan Etelä – Savoon täydellä ja terveellä joukkueella.