Uutiset

16.11.2013 Hermes ryösti pisteet Raahesta

Hermes matkusti lauantaina Raaheen missä se kohtasi Raahe-Kiekon. Tuliaisena oli viides voitto peräkkäin ja kolme sarjapistettä.

Hermes sai salama-alun peliin kun Jesse Jormanainen laukoi maalin jo ajassa 1.34. Syöttäjinä olivat Eetu Rissanen ja Tomi Pallasalo. Kolme minuuttia tämän jälkeen Hermes pääsi kahden miehen ylivoimalla. Hermes ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja Kari Kärnä laukoi Hermeksen 2-0 johtoon. Syöttäjinä olivat Toni Jeskanen ja Lauri Heinonen. Muutama minuutti myöhemmin Raahe-Kiekko kavensi Puution maalilla. Ajassa 13.20 tilanne oli 2-2 kun Puutio teki illan toisen maalinsa Raahe-Kiekolle. Tämän jälkeen Hermes pääsi jälleen ylivoimalle kun Hermekselle tuttu mies, Heikki Pusa otti jäähyn Raahe-Kiekolle. Tälläkin kertaa ylivoima toimi ja Rissanen laukoi Hermeksen kolmannen maalin. Syöttäjinä olivat Pallassalo ja Heinonen. Kun vain noin minuutti oli ensimmäistä erää jäljellä Raahe-Kiekko tuli tasoihin. Erätauolle mentiin tasalukemissa 3-3.

– Päästiin 2-0 ja 3-2 johtoon, pelitapahtumista huolimatta, kertoo valmentaja Pelkonen. Heikko alku, vaikka 2-0 tuli nopeasti. Se ehkä antoi helpon pelin tunteen. Pitää pystyä olemaan hereillä koko ottelun.

Toiseen erään Hermes vaihtoi Nauris Enkuzens pois maalista ja tilalle tuli Henrik Lindfors joka debytoi Suomi-sarjassa. Toisessa erässä maaleja ei nähty. Kummalle joukkueelle vihellettiin yksi jäähy.

– Toiseen erään peli parani vähän ja kolmanteen parani vielä lisää, sanoo Pelkonen.

Kolmanteen erään Hermes sai hyvän alun kun Kärnä laukoi illan toisen maalinsa, vieden Hermeksen 4-3 johtoon. Maali tuli ajassa 42.55 ja syöttäjät olivat Matti Toskala ja Heinonen. Vain noin minuutti tämän jälkeen Jeskanen ampui Hermeksen 5-3 johtoon Iiro Sopasen ja Rissasen syötöistä. Tämän jälkeen Raahe-Kiekko otti aikalisän. Pian aikalisän jälkeen Hermes sai jäähyn ja Raahe-Kiekko sai tilaisuuden kavennukseen. Hermes kesti alivoiman. Hermes kesti vielä toisen alivoiman mutta ei kolmannen. Ajassa 55.00 Raahe-Kiekko tuli maalin päähän kun Espo laukoi 4-5 maalin ylivoimalla. Raahe-Kiekko otti viimeisellä minuutilla maalivahdin pois yrittäen tehdä tasoitusmaalin. Mutta Hermeksen Topi Anttila oli toista mieltä ja ampui kiekon tyhjään maalin. Hermekselle siis 6-4 voitto Raahe-Kiekosta.

– Tärkeä voitto ja nyt viiden ottelun tappioton putki, kertoo Pelkonen. Pelillisesti en ole tyytyväinen. Kenttäpelaajista Niklas Palm onnistui hyvin.

– Maaliin vaihdettu Henrik Lindfors pelasi hyvän ottelun, sanoo Pelkonen. Eemeli Sivosella on pikkuvaivoja ja päätiin, että emme riskeeraa ja Nauris sai aloittaa maalissa.