Uutiset

15.11.2013 Riku Väkiparta siirtyy Italiaan

Kokkolan Hermeksen puolustaja Riku Väkiparta siirtyy Italian ja Itävallan yhdistettyyn kakkosliigaan SV Kalternin riveihin loppukauden kestävällä sopimuksella.

21 vuotias leftin puolen puolustaja kerkesi pelata Hermeksessä kolme kuukautta ja sen jakson aikana tämä lupaava puolustaja teki 2 + 10 tehot ennen maajoukkuetaukoa. Nyt matka jatkuu Hermeksestä Italiaan ja Väkiparta naulaa tämänkin siirron olevan vain välietappi, sillä selkeä tavoite löytyy.

– Haluan pelata vielä jonakin päivänä Liigassa. Sen eteen tehdään töitä ja Kokkolasta sain sen mitä hainkin, eli peruspelaamiseen varmuutta sekä peliaikaa.

Väkiparta haluaa alleviivata, että aika Hermeksessä oli hyvää ja kehittävää ja antaakin kiitosta koko organisaa-tiolle sekä sarjan tasolle.

– Sarjan taso yllätti positiivisesti ja tänä päivänä Suomi-sarjassa pelataankin hyviä otteluita, viime kaudellakin pelasin muutaman ottelun lainalla tätä sarjaa.

Puolustaja haluaa vielä lopuksi kiittää myös kannattajia yhteisestä matkasta.

– Olkaa kärsivällisiä ja uskokaa joukkueeseen . Uskon että Hermes menestyy vielä tällä kaudella ja Hermes on mahdollisuus vielä tulevaisuudessakin, kaikki on mahdollista, Väkiparta päättää. 

Päävalmentaja Janne Pelkonen kommentoi Riku Väkiparran siirtoa hyväksi pelaajan uran kannalta, koska ammattilaisuus on Väkiparran tavoite, mutta toteaa tietenkin siirron jättävän Rikun kokoisen aukon joukkueeseen. Puolustajan pelaaminen kehittyi syksyn edetessä koko ajan.

– Riku oli iso osa joukkuetta ja paransi peliään jatkuvasti kauden edetessä. Tietenkin hänen pois lähtönsä merkitsee meille niin kopissa kuin jäälläkin. Olen onnellinen Rikun puolesta, että hän pääsee tekemään rakasta lajiaan ammatiksi jatkossa. Meidän yksi tehtävä nuorten pelaajien kanssa on pystyä auttamaan pelaajia myös urallaan eteenpäin. Toivottavasti Riku kokee ajan Kokkolassa hyödyttäneen hänen pyrkimyksiään tehdä jääkiekosta ammatti. Yksittäisen pelaajan poistuminen ei kuitenkaan aiheuta meille mitään ihmeellisyyttä. Joukkueen puolustajat ovat osoittaneet, että meillä on kasassa tasaisen laadukas materiaali, joka kyllä tulee vastaamaan huutoon Rikun poistumisen jälkeenkin. Toivotan Rikulle erittäin hyvää loppukautta uudessa joukkueessa.

Uutta puolustajaa ei heti etsitä kissojen ja koirien kanssa, mutta tilanteeseen seura reagoi tarpeen tullen.

– Emme lähde hätäilemään asian kanssa vaan katsomme tilannetta rauhassa. Meillä on mahdollisuus reagoida jos sopiva pelaaja on tarjolla ja pystyy vahvistamaan joukkuetta niin kopissa kuin kentälläkin. Mikään itsetarkoitus uuden puolustajan hankkiminen ei ole.

Lisäksi seura tiedotti hyökkääjiensä Johannes Saajorannan sekä Iiro Pakan sopimuksien purusta. Molemmat pelaajat jatkavat uraansa ainakin tällä hetkellä 2 – divisioonan IK Kronanissa.

Lisätiedot: Päävalmentaja Janne Pelkonen +358407708993, janne.pelkonen@jobberfinland.fi