Uutiset

13.11.2013 Hermes – Red Ducks 3-2 ja (1-0, 0-0, 1-2, 1-0)

JOTAIN ODOTELLESSA

Pitkähkön tauon jäljiltä pelattiin, kunnes olisi taas odoteltava. Sarjaohjelman laatijalla on ilmeisesti joko erikoinen huumorintaju tai sitten harrastaa kasa-ammuntaa ja näinollen pitää tiiviistä kertymistä. Joka tapauksessa hiukan tasaisemminkin olisi kenties matseja voinut kalenteriin levitellä. No, eipä nurista, mennään hallille kun aihetta on. Tänään saatiin vieraita vaasasta, jossa ensimmäinen kohtaaminen oli tuonut kolme pistettä, tosin nihkeästi. Viikon tauko oli elvyttänyt joukkuetta ja lisäksi pelikiellotkin alkoivat olla taas nollattuja, eli melkein täysi ryhmä oli kasassa. Cheerleaderit tosin pitivät vapaaillan. No, ehkä pelissä riittäisi kurveja ja kuvioita.

Sivonen jatkoi maalissa ja otteluisännän aloituskiekon jälkeen pääsi Peltoniemi pudottamaan pelikiekon. Nopeaa ohjaksien ottoa kotijoukkueelta odottaneet pettyivät, mutta pienen hyökkäyksen jälkeen saatiinkin sitten heti hetki hyytävää sekapelisimulaatiota omissa. Veskari herätettiin ja tässä vaiheessa varmaan puoli katsomoa kaiveli paperipussia käsille. Nimittäin jos tuo touhu jatkuisi, olisi hyperventilaatio ainoa keino selviytyä. No, tilanne onneksi hiukan tasoittui ja päästiin pelaamaan. Ja sitten heti saatiinkin eka jäähy. Alivoima onneksi toimii, eipä tosin kaverin yv aivan mitään häikäisevää saanut aikaiseksi. Heti perään saatiin sitten oma ylivoima, ilman tehomerkintöjä. Kaveri ei ihmepörriäisiä kummempia saanut luotua, mutta me saatiin pikkuhiljaa pelistä kiinni. Todella rauhassa haettiin se oma lähtö valmiiksi ja useasti oltiin vielä hyökkäyssinisellä ikäänkuin juonessa, mutta sitten levisi. Tosin varmaa maalia tuuletettiin pariinkin otteeseen, mutta ei hyvästäkään syötöstä ole aina niin helppoa laittaa kiekkoa tyhjiin. Mitään valtavaa luisteluvoiman juhlaa ei nähty, mutta jokunen huipputorjunta kaverin molarilta. Jostain ne tilanteet vain ilmaantuivat ja saatiinhan se maalikin vihdoin värkättyä. Sopanen iski Jeskasen ja Väkiparran esityöstä. Nytkö lähtee? Ei. Vaisun erän jälkeen ladattiin katsomossa akut ja odotettiin energisempää Hermestä jäälle.

Hermes kylläkin tuli jäälle, samoin vastustaja, mutta energiaa ei näkynyt. Ehkä joukkueisiin kokeiltiin jotain rauhoittavia aineita tai jotain, mutta juuri tuon puuduttavampaa peliä ei voi pelata ilman että joku sammuttaa valot ja kehottaa tanssimaan viimeiset hitaat. Ilman muutamasta jäähystä johtuneita erikoistilanteita, ei erässä olisi tapahtunut mitään. Summeri herätti unisimmat ja mikäli kioskissa olisi ollut espresso-vaihtoehto, olen varma että jonoa olisi ollut pitkästi. No, onneksi kahvion tyttöjen kahviin ja hyvään palveluun voi aina luottaa, joten jonoa ilmaantui ihan perinteisenkin plörön tiimoilta.

Kolmas erä ja onneksi sentään edes toinen joukkue heräsi niin saatiin peli aikaiseksi. Hiukan seuraileva puolustaminen ja niinhän ne sitten teki tasoituksen. Kolme minuuttia pelattu ja pikku hiljaa syytä pistää jalat liikkeelle. Pientä sykettä haettiinkin ja päästiin ylivoimalle. No se kuivui kasaan, kun tuomari meni vanhanaikaiseen kaverin pudottaessa mailan pikku näpäytyksen seurauksena. Siitä sitten tasavajaata ja Ducks täysilukuiseksi. Pieni hämmennys että mites nyt kun niitä on enemmän ja kun ei täytetty aluetta niin kaveri täytti verkon. Kello 46.27, tilanne 1-2. Mikäli pelissä olisi ollut kovempi tempo, olisi katsomostakin varmasti saatu enemmän palauteääniä aikaiseksi. Toisen erän puudutusaine kuitenkin vaikutti vielä ja tämä takasi joukkueille työrauhan. Tasoitusta ei onneksi tarvinut kauaa odotella, kun Sopanen sai pistää kiekon tyhjään maaliin erinomaisen kiertoblokkikuvion päätteeksi. Esityötä värkkäsivät Jeskanen ja Kivinen. Tämä kolmikko oli muuten illan selkeästi paras osa kotijoukkueen hyökkäystouhuilua, muutenkin kuin maalien perusteella. Tasoituksen jälkeen peli lamaantui taas hetkeksi, mutta sitten piristyttiin. Kun ylivoimalla tarjottiin vielä kolmea pistettä ja se ei maistunut, rynnäköitiin lopussa sitten jo ihan pelitempoillen. Ratkaisijan viittaa oli tarjolla parillekin pelaajalle, mutta se ei vaan pysynyt tällä kertaa hartioilla.Viime sekunnin veto meinasi yllättää vierasvahdin, mutta jatkoille mentiin. Ja menetettiin piste aivan selkeästi huonommalle joukkueelle, taas.

Jatkoajalla lisätila sopi meille ja kaveri jouti kiireessä rikkomaan. 60.52 aikalisä ja ylivoima aluilleen. Aloitusvoitto, kiekko viivaan ja mitäs sitten tapahtui. Joku ihme pomppu ja kiekko kohti meidän maalia, vaasalainen perässä. Läpiajosta alivoimamaali? Ei vaan toimettomanakin peliä seurannut Sivonen painoi terät jäähän ja rynni vastaan. Sulkeeko? Ei, vaan avaa laitaan, josta Väkiparta toimittaa eteenpäin ja syöttää Jeskaselle. Lapa pystyyn ja hirmulämäri verkon perukoille. Jeejee, toinen piste jäi Kokkolaan. Kello pysähtyi aikaan 61.23 ja peli oli niinsanotusti kättelyä vaille valmis.

Kaksi pistettä on ihan ok sinänsä. Voidaan tosin olla kahta mieltä siitä, olisiko tästä pelistä voitu kaivaa yksi piste lisääkin. Itse olen sitä mieltä, että jos Jääkiekkoliitto kaipaa opetusvideota siitä, miten hyväjalkainen joukkue voi latistaa oman tahtotilansa täysin, huomattavasti hitaampaa joukkuetta vastaan, niin nyt materiaalia löytyy. No voitto nyt kuitenkin kaivettiin ja toki positiivista on, että loppuun se liekki syttyi.
Sen verran alkoi allekirjoittaneellakin ajatus siirtyä muihin sfääreihin, että edes normaalin pällistelyn vertaa ei yksittäisiä pelaajia saanut huomioitua. Jos nyt kuitenkin oikein kaivelee niin:

#31    Selviytyi tavallaan haastavasta illasta hyvin ja jos veskari syöttää voittomaalin jatkoajalla, niin ei hänen rooliaan pelissä voi kenties sivuuttaa.

#25    Kaksi maalia, hyvin toimineessa kolmikossa. Jos kaikki muutkin osais laittaa tyhjiin, oltais päästy aikasemmin saunaan.

Nyt sitten odotellaankin ja pitkään. Seuraava kotipeli on vasta 7.12. Se onkin sitten lauantai ja vieraita tulee Jopen sanoin vorssastaa, vorsastaa, eli vihreäpaitainen FPS. Pelihän alkaa viideltä, eli 17.00. Vieraspelejä Hermes toki pelaa, eli seurailkaapas nettiä niin tiedätte vähän mitä tapahtuu. Ja eihän se nyt mahdotonta ole käydä paikan päällä katsomassa, esimerkiksi 16.11 Raahe-Kiekkoa vastaan. Ajakaa kuitenkin varovasti, illat ovat pimeitä ja taitavimmat hirvet ovat välttyneet metsästäjien ansoilta ja vaanivat nyt penkoilla silmät kiiluen. Jaahah, taitaa olla iltatabletin aika. Palataan asiaan kiekkoilun merkeissä ensi kuussa.

13.11.2013/ K.