Uutiset

12.11.2013 Hermes – Red Ducks ennakko

Hermes palaa puolentoista viikon mittaiselta pelitauolta keskiviikkona kun se kohtaa kotijäällä nousukuntoisen Vaasan Red Ducksin. Ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella sarjaotteluiden merkeissä. Ensimmäisen osan Hermes vei Vaasassa numeroin 2 – 3.

Kokkolassa kohtaa kaksi nousukuntoista joukkuetta. Hermes on voittanut kolme viimeisintä otteluaan, joista viimeisin S – Kiekkoa vastaan voittolaukauskisan jälkeen. Vierailija Red Ducks puolestaan voitti Tamperelaisen KooVeen ja sitä ennen kaatui Junkkarit. Kotijoukkueen päävalmentaja Janne Pelkonen tiedostaa vierasjoukkueen nousukunnon ja ennakoi että illasta on tulossa vauhdikas.

-Red Ducks on hyvän moraalin omaava työteliäs ja luisteleva joukkue, joka prässää vahvasti ja pelaa riistoista saadut kiekot maalia kohti voimakkaasti. He saivat ennen taukoa hyviä voittoja, joka varmasti näkyy energisyytenä ja itseluottamuksena pelissä. Meidän tulee varautua sitkeään ja energiseen vastustajaan sekä erittäin vauhdikkaaseen peliin.

Kotijoukkue Hermes on hyödyntänyt pienen pelitauon tuomat edut niin harjoittelemalla kuin lataamalla akkuja ajatellen tulevaa reilua kuukautta ennen joulutaukoa.

– Ensin huilattiin sitten harjoiteltiin ja jälleen huilattiin. Harjoittelimme laadukkaasti viikolla, mutta tärkeintä oli saada hieman happea jäähallista ja saada ajatukset täysin pois kiekosta hetkeksi.

Pelkonen oli tyytyväinen edellisen ottelun jälkeen kun S – Kiekko kaatui hyvän esityksen jälkeen, mutta muistuttaa että tekemistä edelleenkin riittää ja se työ tehdään jäällä harjoituksissa. Red Ducks peliin kotijoukkue on valmistautunut hyvin ja haluaakin saada taas heti hyvin rytmistä kiinni.

– Tietenkin olen tyytyväinen S – Kiekko voittoon, sillä saimme erittäin laadukkaassa pelissä sarjakärjestä voiton. Peli itsessään oli erittäin kova tempoinen, josta täytyy antaa tunnustus myös vastustajalle. Me jaksoimme jauhaa omaa peliämme, vaikka jäimme maalin tappiolle ja saimme työstämme palkinnon lopussa.

– Tekemistä pelin parantamiseksi riittää jokaiselle päivälle harjoituksiin sillä joukkue haluaa voittaa useammin. Tärkeintä joukkueelle on kuitenkin päästä tauon jälkeen heti pelin rytmiin ja vapauttaa levon tuoma energia pelaamiseen niin, että se auttaa viisikon aktiivista, mutta tasapainoista pelaamista, Päävalmentaja miettii.

Kotijoukkue Hermeksen kokoonpanosta on varmuudella pois hyökkääjä Christian Buchert saamansa pelikiellon takia. Muu joukkue varmistuu tiistai iltana.

– Katsotaan muu kokoonpano tiistaina, kunhan saadaan vammojen laadut selville yhteistyössä pelaajan, lääkärin sekä fysion kanssa, Janne Pelkonen lopettaa.