Uutiset

7.10.2013 Hermes matkustaa Kuparisaareen

Kokkolan Hermes matkustaa keskiviikkona 8 – tietä etelään 120 km, pelipaikkana on tuolloin kotkanpesä, mutta vastassa on ankka eikä kotka. Vaasan Red Ducks isännöi Hermestä tällä kaudella ensimmäistä kertaa sarjaottelun merkeissä, joukkueiden väliset harjoitusottelut Hermes vei selvästi.

Edellisellä kaudella joukkueet pelasivat neljä sarjaottelua vastakkain ja Red Ducks vei niistä kolme ja Hermes yhden vaikka olikin sarjassa paremmin sijoittunut. Voimasuhteet kääntyivät syksyn harjoituskaudella ainakin päinvastoin, sillä niin selkeästi Hermes niitä hallitsi. Red Ducks on kokenut isoja muutoksia, jopa ei haluttuja kesän aikana ja joukkueen iskukyky onkin monelle varmasti arvoitus. Selvää on kuitenkin se että kolme pistettä on keskiviikkona jaossa, joita molemmat joukkueet hakevat illan kamppailusta. Hermeksen päävalmentaja Janne Pelkosella on selkeä näkemys mitä on vastassa.

-Varmasti saamme vastaan liikkuvan ja vahvasti töitä kahteen suuntaan tekevän ryhmän. Voimme varautua fyysiseen ja vahvasti prässäävään vastustajaan. Meidän tulee puolustaa tiiviisti ja pyrkiä saamaan riistopelaamisemme hyvän luistelun kautta käyntiin.

Edellisen viikon Hermes harjoitteli ja pelasi kaksi ottelua kotikaukalossa, jossa pistepussiin kilahti 4 lisäpistettä. Keskiviikon Raahe kamppailun joukkue hoiti mallikkaasti, mutta lauantain KOOVEE peli olikin jo haastavampi. Vähämaalisessa ottelussa ratkaisu haettiin voittomaalikisasta, jossa Tamperelaiset olivat parempia. Hermeksen verkko heilui 125 minuutin aikana ainoastaan kaksi kertaa ja siihen päävalmentaja on tyytyväinen.

-Molemmissa peleissä saatiin puolustuspeliä tiiviimmäksi mikä oli tavoitteena, joten siihen täytyy olla tyytyväinen. Tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen suhteen oli molemmissa peleissä parempi emmekä antaneet vastustajille montaa ylivoimahyökkäystä. Joukkue jaksoi myös jauhaa peliä molemmissa peleissä alusta loppuun. Peli on ottanut ison askeleen eteenpäin edellisistä viikoista mikä näkyy sen jouhevampana virtauksena, Pelkonen analysoi mennyttä viikkoa.

-Laatua ja jämäkkyyttä kaivataan lisää pelin sisään. Kiekottomien pelaajien on pystyttävä pelaamaan vielä aktiivisemmin mitä kautta saamme lisää tempoa peliin. Silmien täytyy loistaa kiimasta keskiviikkona.

Red Ducks hävisi Vaasassa lauantaina JHT:lle, johon joukkueen päävalmentaja Mika Aaltonen ei ollut erityisen tyytyväinen.

-Isot virheet ja työnteko ratkaisivat tänään pelin. Lisäksi JHT toteutti koko ajan heidän pelitapaansa, mutta meillä nöyryys ei kestänyt 60 minuuttia, tunnusti Aaltonen  pohjalainen.fi:n haastattelussa.

-Keskiviikkona tarvitaan enemmän sydäntä ja joukkuepelaamista kuin mitä tänään oli, suunnitteli Aaltonen ennen Hermes ottelua.

Hermeksen kokoonpanossa yksi asia muuttuu varmasti, sillä lainamaalivahti Antti Leskisen laina loppui lauantaihin. Kuka Hermeksen maalinsuulla seisoo ratkeaa vasta pelipäivää edeltävissä harjoituksissa. Muutenkin kokoonpano päätetään lopullisesti tiistai – iltana, mutta varmasti joukkueesta on sivussa pitkäaikaispotilas Iiro Sopanen.