Uutiset

4.10.2013 Hermes – KOOVEE lauantaina

Kokkolan Hermes kohtaa lauantaina kotijäällään Tampereen Dynamoksi kutsutun legendaarisen, haka kakkosessa majaa pitävän KOOVEEN. Lauantaina jäällä nähdään kaksi ennestään toisille tuttua kilpakumppania, sillä yhteistä historiaa seurojen välisistä kamppailuista löytyy.

Hermes ja KOOVEE kohtasivat edelliskaudella yhteensä neljä kertaa, joista molemmat harjoitusottelut niin Kokkolassa kuin Tampereellakin päättyivät ”Dynamon” voittoon. Sarjassa pisteet jaettiin tasan ja viimeksi Kokkolassa Hermes oli vieraitaan parempi. Aikaisemmilta vuosilta kohtaamisia löytyy myös kaudelta 2010-2011 Suomisarjassa ja ne Kokkolalaisittain ikävimmät muistot löytyy kaudelta 2005-2006 kun Mestiskarsinnassa KOOVEE nousi ja Hermes tippui sarjaporrasta alemmaksi. Lauantaina tällä historialla ei ole mitään merkitystä kun kiekko tippuu jäähän ja pisteitä jaetaan.

Hermes on pelannut sarjassa 7 ottelua, joista on kasassa 10 pistettä ja se oikeuttaa sarjassa sijalle 4. KOOVEE on aloittanut kauden kuudella sarjaottelulla ja niistä joukkue on kerännyt taulukkoon 5 pistettä. KOOVEE matkustaa Kokkolaan lauantaina ja jatkaa siitä sunnuntain Kalajoelle JHT:n vieraaksi. Tamperelaisnipussa on monia mielenkiintoisia ja osalle varmasti myös tuttuja pelaajia. Pietarsaaresta lähtöisin ja Kokkolassa vuosia pelannut Sasu Peltomaa teki juuri sarjan kynnyksellä sopimuksen KOOVEEN kanssa. Viime kaudella LeKissä kiekkoja hyvin torjunut Mikko Pätsi hankittiin maalin suulle ja viime kauden tehomiehet Markus Jokinen ja Janne Anttila jatkavat seurassa. Lisäksi monet muut pitkänlinjan runkopelaajat jatkavat perinteisesti seurassa, jossa vaihtuvuus on viime vuosina ollut hyvin pientä. KOOVEEN tavoitteena on pelata sarjan kärjessä ja kauden avaustulokset eivät tyydytä varmasti joukkuetta ja sen tiedostaa myös Kokkolan Hermeksen päävalmentaja Janne Pelkonen.

-Koovee on perinteinen ja vahva joukkue joka on täynnä taitavia Tampereen kiekkokoulun kasvatteja. Otamme haasteen vastaan nöyrin mielin ja haluamme olla aktiivisia ja aloitteellisia koko kentällä. Vahvan luistelun ja yhtenäisyyden kautta meillä on mahdollisuus tappaa vastaan tuleva taito. Meidän pitää olla henkisesti vahvoja ja uskoa peli suunnitelman jauhavan tuloksen 60 minuutin jälkeen.

Keskiviikkona kotikaukalossa varmasti ehjimmän 60 minuuttisen pelannut Hermes murskasi Raahe Kiekon aktiivisuudella ja aloitteellisuudellaan ja tätä samaa teemaa halutaan lauantain myös toteuttaa. Lisäksi joukkueen ilme oli huomattavasti aikaisempaa jämäkämpää ja päättäväistä.

-Olen tyytyväinen, että herrat saivat palkinnon työteliäästä pelistä. Palkinto on jäänyt aikaisemmin puuttumaan, mutta tietenkin pitää muistaa, että onnikin on ansaittava. Toivon, että muistamme hienojen loyals fanien kannustuksesta huolimatta oppineen tunteen ja järjen yhtälön. Pitää pystyä pelaamaan rennosti, mutta niin että jämäkkyys pysyy jatkuvasti läsnä, Pelkonen kertoo.

Keskiviikkona onnistujia oli monia, mutta kysyttäessä Pelkonen nostaa esiin kuitenkin muutaman nimen.

-Valmentajana tyytyväisyys piilee siinä hetkessä, kun näkee muutoksen parempaan. Pallassalon Tomin peli ei tällä hetkellä jätä ketään kylmäksi. On myös hienoa nähdä Jormanaisen, Rissasen ja Kivisen laittavan luistinta ja kroppaa likoon vaihdosta toiseen näyttäen suuntaa myös muulle joukkueelle. Salmen Janin esitykset viimeisissä peleissä osoittavat, että hän selkeästi janoaa lisää peliaikaa.

Lauantain kokoonpano ja pelaava maalivahti selviää myöhemmin, mutta varmasti poissa on ainakin kaksi pelaajaa.

-Anttila ja Sopanen ovat ainakin pois viikonlopun yli. Maalivahtien kannssa meillä on tällä hetkellä valinnan vaikeus. Pelaava maalivahti selviää lauantaina noin puolen päivän aikaan, Pelkonen lopettaa.