Uutiset

30.10.2013 Hermes – S-Kiekko ennakko

Hermes kohtaa lauantaina Suomisarjan tämän hetken parhaan joukkueen Seinäjoen S – Kiekon. S – Kiekko haki kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet Kokkolasta numeroin 1 – 4. Joukkueen kunnosta kertoo myös viime sunnuntaina haettu voitto Rovaniemeltä joka tuli voittolaukauskisan jälkeen.

Hermes ja S – Kiekko ovat kohdanneet menneinä vuosina useaan otteeseen ja yleensä joukkueiden kohtaamiset eivät jätä katsojaa kylmäksi. Edellisessäkin kamppailussa pelattiin tasatahtia lähes koko ottelu, mutta se pieni ratkaiseva ero löytyi S – Kiekon puolelta ja se oli tuossa ottelussa joukkueen tärkein pelaaja Tuomas Takala. Takala teki ajassa 38:55 ottelun voittomaalin ylivoimalla ja sinetöi vielä illan 1-3 osumalla kolmannen erän puolivälissä.

Tulevana lauantaina Takalan viisikko on taas varmasti joukkueen valmentaja Niklas Hudin papereissa tärkeässä osassa ja koko alkukauden se onkin vastannut varmasti Hudin odotuksia, sillä Takala (5+18=23) ja HC Satakunnasta täksi kaudeksi Seinäjoelle siirtyneet ketjun laitahyökkääjät Roope Elonen (7+7=14) sekä Olli Aalto (6+14=20) muodostavat tällä hetkellä ehkä sarjan parhaan ketjukoostumuksen. Seinäjokelaisten sarjajohtoa ei kotijoukkueen päävalmentaja Janne Pelkonen ihmettele yhtään.

-Heillä on hyvä jatkuvuus viimekaudesta valmentajan ja perusrungon osalta, jonka päälle on pystytty rakentamaan peliä sekä hankkimaan tarvittavia vahvistuksia. Maalivahtipeli on ollut tasaisen hyvää sekä ratkaisupelaajat ovat näyttäneet koko joukkueelle isosti eteen. Pelitapa on myös yksinkertaisen tehokas.

Kotijoukkueelle peli on iso mahdollisuus, sillä viime sunnuntaina alkanutta voittoputkenpätkää jatketaan varmasti mielellään Kokkolalaisleirissä. Ehjää 60 minuuttista se edellyttää kotikaukalossa ja sen eteen on tehty töitä ja valmistauduttu huolella, sillä sarjajohtajaa ei housut kintuissa yllätetä.

-Meidän täytyy jatkaa kärsivällisesti peruspelin jauhamista. Pelillisesti pitää pystyä tulemaan jouhevasti lyhyillä etäisyyksillä heidän vahvan prässin alta ulos. Viisikon yhtenäisyys molempiin suuntiin täytyy olla kunnossa mikä auttaa myös siihen, että pysymme boxista pois. Kaverin auttaminen on iso teema, Pelkonen analysoi tulevaa.

Viime sunnuntain peli antoi kuitenkin joukkueelle varmasti uskoa siitä, että voittaa pystytään kotikaukalossa myös sarjan kärkijoukkueita. Päävalmentaja löytää Pyry pelistä muutakin hyvää kuin pelkän tuloksen.

-Tulos tyydyttää tietenkin, mutta myös se, että pystyimme pelaamaan peruspeliämme vaadittavalla tasolla. Olemme useissa aikaisemmissa peleissä 5vs5 pelissä pelanneet paremminkin, mutta nyt tarvittava jänne löytyi koko peliin. Osasimme käyttää myös pelin ratkaisu paikat hyväksi ylivoimilla. Tapoimme pelin, kun oli sen paikka toisessa erässä ja kolmannen erän puolustimme sitten tylysti pois.

Ottelussa nähtiin myös muutama pystypaini, joista saatiin jaettua vielä pelikieltojakin ja niiden johdosta joukkueen kokoonpano tulee muuttumaan lauantaille.

-Pelikiellossa on Arima, Sippola ja Kivinen. Loukkaantuneena on Jeskanen ja Buchert. Pienten vammojen osalta pelikuntoiset selvinnee viimeistään torstaina, Pelkonen lopettaa.