Uutiset

23.10.2013 Alkaako Hermeksen voittoputki?

Kokkolan Hermes kohtaa tulevana sunnuntaina yhden sarjan ennakkosuosikin, viime kaudella mestiskarsinnassa pelanneen Nokian Pyryn. Joukkueiden kohtaaminen on kauden ensimmäinen.

Hermes pelasi edellisviikonloppuna kaksi kotiottelua joista ensimmäinen päättyi Imatran Ketterän voittoon. Sunnuntaina joukkue kohtasi KeuPa HT:n ja  pystyi voittamaan ottelun,  vaikka tapahtuma punaisten linssien läpi ei ihan käsikirjoituksen mukaan sujunutkaan. Hermes oli jo 3-0 johdossa jonka KeuPa tasoitti 3-3:een, mutta viimeisen maalin teki kotijoukkue ja pisteet jäivät pohjanmaalle 4-3 lukemin. Hermes -valmentaja Janne Pelkonen on tyytyväinen otteluiden alkupuoliskoihin ja lauantain pettymyksen nollaamiseen, mutta parannettaviakin asioita löytyy.

– Pelien alkuun olen tyytyväinen, mutta se miten peli yhden vastoinkäymisen jälkeen tulee pelokkaaksi on meillä koti peleissä ongelma. Peli käy kun asiat sujuvat meidän haluamallamme tavalla, mutta vaikeisiin hetkiin on löydyttävä kärsivällisyyttä pelata ne pois minimaalisella tuholla. Se henkinen prosessi minkä pelaajat työstivät lauantailta sunnuntaille oli ihailtava. Se vaati paljon joukkueelta.

Nokian Pyry on monissa ennakoissa nostettu ihan ennakkosuosikiksi sarjaan ja edelliskauden näytöt tukevat näitä ennakoita kun joukkue ei ole oikeastaan ratkaisevasti muuttunut ja valmennuskaksikko Jukka Kerisalmi – Juha Hautamaa jatkaa joukkueen peräsimessä. Pyryä vastaan Hermeksellä täytyy paketti pysyä kasassa koko pelin ajan, muuten ei sunnuntai – iltana Kokkolassa juhlita. Viime kaudella joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät tasan, sillä molemmissa otteluissa kotijoukkue oli parempi.

-Kärsivällisyys pelata peliä vaihto vaihdolta on isoin asia. Se peli mikä vie meidät johtoon ei voi olla väärä peli myös johdossa. Rakenteellisesti isoin asia hyökkäyksen osalta on hyökkääjien karkaaminen pakeilta. Puolustuksessa keskialueen näennäinen puolustaminen jossa ollaan tyytyväisiä siihen, että olemme ylimiehittäneet vastustajan ei saa riittää vaan kiekko on riistettävä ja siitä pelattava jatkumona hyökkäys peliä, Pelkonen miettii tulevaa ottelua.

Vierasjoukkue Pyry käy lauantaina Kalajoella ennen sunnuntain Kokkolan kamppailua joka pyritään varmasti hyödyntämään maksimaalisesti Hermes leirissä. Muuten viikko poikkeaa normaalirytmistä, sillä Kokkolan jäähalli on varattu lentopallosaliksi koko alkuviikon ja näin ollen Hermes joutuu hakemaan jään naapurikunta Kruunupyystä, sillä toista edustuskiekon vaatimuksien täyttävää kaukaloa ei Kokkolasta löydy.
 
-Ketterä pelin jälkeinen prosessi Keupa peliin vaati paljon pelaajilta henkisesti. Tämän johdosta teimme maanantain ja tiistain kaikkea muuta kuin mietimme lätkää. Keskiviikosta aloitimme harjoittelun ja jatkamme pelin kehittämistä tasolle jolla pystymme taistelemaan voitosta sunnuntaina.

-Keskiviikkona käymme jäällä Kruunupyyssä ja se ei vaikuta mihinkään vaan antaa joukkueelle jopa piristystä normaali rutiineihin, Pelkonen miettii viikon erityisjärjestelyitä.

Hermeksen sairastupa alkaa tyhjenemään ja se lupaa hyvää sunnuntain kamppailua ajatellen. Päävalmentaja hiukan vielä avasi näkemyksiään ja kertoi kysyttäessä arvioita yksilötason onnistumisista joukkueessa, lisäksi hän arvuuttelee onko Niko Kivisellä sydän paikallaan ja kiittelee Jeppis yhteistyötä.

-Pelaamme joko erittäin hyvin tai todella huonosti. Peruspelaaminen puuttuu hyvin pitkälle. Peruspelaaminen täytyy laajentua. Sen takia täytyy nostaa laadukkaat peruspelaajat Olli ja Jääskelä kysyttäessä esiin. He ovat viime aikoina pystyneet vaihdosta toiseen pelaamaan järkevästi molempiin suuntiin sekä löytäneet oman peli-identiteetin vahvuuksiensa kautta. Sivonen tuli hyvällä tasolla peleihin mukaan pitkän poissa olon jälkeen. Palm pelasi ensimmäisen sarja pelinsä ja on hieno nähdä, että laadukas ja motivoitunut harjoittelu kantaa myös pelissä. Palmin peli valmiuteen täytyy antaa kiitosta Jeppis yhteistyölle, jonka johdosta Nikke oli pelivalmis. Mahdotonta on jättää myös mainitsematta Kivistä, jonka sydämen tilalla taitaa olla kiekko.