Uutiset

17.10.2013 Kotiviikonloppu

Hermes pitää viikonloppuna majaa kotikaukalossa kun se pääsee lauantaina ja sunnuntaina metsästämään sarjapisteitä Imatran Ketterältä ja Keuruun KeuPa HT:lta. Hermeksellä on menossa neljän kotiottelun putki joista ottelut 2 & 3 pelataan tulevana viikonloppuna.

Kotipelisarjan ensimmäinen ottelu oli sarjajohtaja RoKia vastaan joka päättyi vieraiden selkeään 1-5 voittoon. Hermes taisteli voitosta aina toisen erän loppupuolelle saakka, mutta 1-2 kavennuksen jälkeen seuraavassa vaihdossa päästetty maali katkaisi joukkueen selkärangan ja kolmas erä olikin taas selkeästi vierasjoukkueen hallintaa. Edellisestä ottelusta puuttui kokoonpanosta muutama hyökkääjä, mutta päävalmentaja Janne Pelkonen ei piiloudu tällaisten syiden taakse ja vaatiikin joukkueelta enemmän tulevana viikonloppuna.

-Missään nimessä ei voi olla tyytyväinen lauantaihin. Puolustuspeli toimi hyvin ja uhrautuminen yksilöillä oli kunnossa keskiviikkona Red Ducksia vastaan, mutta lauantaina Rokia vastaan hävisimme 1-5 eikä siihen voi mitenkään olla tyytyväinen. Rokia vastaan pelasimme hyvän toisen erän, mutta hävisimme sen 1-2. Meidän on aika nousta seuraavalle tasolle ja raapia tulosta hyvistä jaksoistamme.

Edellisen viikon tapahtumia pureskellaan kovasti joukkueen harjoituksissa ja palavereissa, mutta samalla myös katseet käännetään jo kovasti viikonlopun tuplapeleihin. Ensimmäisenä vastaan asettuu lauantaina Imatran Ketterä jolta tällä kaudella on jo haettu täysi pistepotti Kokkolaan. Pelkonen kuitenkin varoittaa Ketterän vaarallisuudesta ja pelkällä läsnäololla ei pisteet Kokkolaan jää. Lauantaita varten joukkueessa tehdäänkin kaikki niin hyvin kuin vaan voidaan viikon aikana.

-Maanantaina ja tiistaina purimme edellisen viikon tapahtumia sekä käytimme hyväksi harjoittelun osalta sen, että viikolla ei ole peliä. Fysiikassa rassasimme hiukan ja jäällä luistelimme normaalia enemmän. Henkisellä puolella käymme kaikkien pelaajien kanssa läpi pelaajapalaverit. Keskiviikkona huilaamme ja torstaina katse kääntyy valmistautumisessa lauantain Ketterä peliin.

-Ketterä on ehdottoman vaarallinen jota todistimme muutama viikko sitten Imatralla. He pakottivat myös Pyryn antautumaan ensimmäisen kerran reilu viikko sitten. Pelillisesti paneudumme Ketterään torstaina ja joukkue saa siitä ennakkopaketin perjantain harjoituksiin.

Kokonaisuutena viikonlopun tavoitteet ovat selkeät ja jokaista peliä joukkue lähtee voittamaan. Pelillisesti myös kehityskohteita löytyy edelleen.

-Tavoite on aina voittaa, kun peli starttaa. Pelillisesti haluamme ronskiutta ja luistimella murtautumista vastustajan ykkösalueelle. Haluamme myös oppia ammentamaan ja imemään kotiyleisön odotuksista ja kannustuksesta itsellemme positiivista energiaa peliin, Pelkonen miettii.

Viikonlopuksi kokoonpanoon on mahdollisuus saada Kapteeni Topi Anttila

-Sopanen ja Buchert ovat poissa. Anttilan tilanne selvinnee torstaihin mennessä. Leskinen on Savonlinnassa ja kiitämme häntä erinomaisesta panoksesta joukkueen toimintaan sekä toivotamme menestystä Mestis peleihin, Pelkonen lopettaa.