Uutiset

11.10.2013 Hermes kohtaa sarjajohtajan

 Kokkolan Hermes ja Rovaniemen Kiekko kohtaavat toistamiseen tällä kaudella. Rovaniemellä pelattu sarjan avausottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen kotijoukkueen jatkoaika voittoon. Lauantaina Kokkolan jäähallissa kohtaavat monien papereissa sarjan ennakkosuosikit.

Hermekseltä ja Rokilta löytyy yhteistä historiaa viime vuosilta, joskin Kokkolalaislinssien läpi ottelut ovat olleet hyvinkin sinisiä, mutta viime kaudella kerran Rovaniemeläiset joutuivat poistumaan Kokkolasta ilman pisteitä. RoKi on pelannut sarjassa 8 ottelua, joista se on voittanut 7. Hermes on voittanut kolmesta viime pelistään kaksi, joten kotijoukkueenkin peli alkaa lunastamaan joukkueeseen kohdistettuja odotuksia. Lauantai – iltana ei suomisarja jääkiekko paljoa parane ja kotijoukkue onkin valmistautunut Red Ducks voiton jälkeen huolellisesti sarjajohtajan kohtaamiseen.

-Annoimme intensiivisen pelin jälkeen torstain vapaaksi yhteisestä jää harjoituksesta. Ainoastaan maalivahdeilla oli ohjattu harjoitus. Pelaajat saivat oman valinnan mukaan käydä jäällä tai vain ainoastaan palauttavalla lenkillä. Loukkaantuneet ja ei pelissä olleet pelaajat rasittivat hieman enemmän itseään kukin oman ohjelman mukaan. Perjantaina käymme yhdessä jäällä ja suuntaamme katseen lauantain peliin, Hermeksen päävalmentaja Janne Pelkonen kertoo.

Pelkonen jatkaa ja alleviivaa tyytyväisyyttään joukkueen toimintaan ja varsinkin keskiviikon vierasotteluun.

-Meillä oli kaksi erinomaisen keskittynyttä ja intensiivistä harjoitusta mikä näkyi keskiviikon pelissä. Puolustimme koko kentällä vahvalla luistelulla ja olimme kärsivällisiä sekä jämäkkiä omalla alueella. Joukkue näytti myös luonnetta pistämällä kroppaa likoon erinomaisesti voiton eteen. Monella herralla näkyi pelin jälkeen niitä oikeita mitaleita.

Varsinkin päästettyjen maalien keskiarvo on pudonnut rajusti viime kierroksilla, mitä on edesauttanut hyvä maalivahtipeli lainamaalivahti Antti Leskisen myötä. Kokonaiskuvassa myös koko pelin ja pelaamisen tasapaino on ollut kunnossa. Rokin kohtaamista on mietitty jo kovasti valmennusjohdossa ja Pelkonen tiivistääkin olennaiset asiat muutamaan sanaan.

-Meidän pitää jatkaa jämäkän puolustamisen teemaa, jonka kautta olemme pisteitä viimeisissä peleissä napsineet. Lauantaina pitää sen lisäksi pystyä parantamaan hyökkäyspeliä ja pysyä rohkeasti kiekossa.

Roki on hallinnut suomisarjaa viime kaudet ja on useasti ollut karsimassa mestikseen ja yhden kauden siellä pelanneenakin tällä rungolla se on rutinoitunut ja hyvä vastustaja. Tälle kaudelle joukkue sai päävalmentajakseen kokeneen Petteri Hirvosen HPK:sta. Hirvosesta, hänen HPK taustasta ja Rokista puhuttaessa Pelkosella nousee hattu päästä välittömästi.

-Hirvonen on pitkän linjan valmentaja joita meidän Suomessa tulisi enemmän arvostaa. Uskon, että Rokin kulttuuri määrittää vielä enemmän heidän pelaamistaan johon Hirvonen on varmasti tuonut oman lisänsä. Heillä on pitkään yhteen pelannut runko, joka varsinkin hyökkäyksen ja maalivahdin osalta on sarjan ehdottomasti vahvin. Sarja kärki onkin meille hieno mahdollisuus mitata omaa peliämme tässä vaiheessa kautta. Meidän pelaamiseemme uskoa lisää Rovaniemeltä haettu piste kauden ensimmäisestä ottelusta.

Joukkueen pelin paranemisesta ja loukkaantumistilanteesta voi päätellä että jokaisella pelaajalla on aina sata lasissa kun he pukevat punaisen kilpipaidan päälle. Poissa lauantailta ovat varmasti Kapteeni Topi Anttila, pitkäaikaispotilas Iiro Sopanen sekä Keskiviikon pelissä loukkaantuneet Christian Buchert ja Eetu Rissanen.

-Muiden keskiviikkona ”kolhiintuneiden” tilanne” selviää viimeistään perjantaina. Leskinen jatkaa joukkueen mukana toistaiseksi, Pelkonen lopettaa.