Uutiset

Hermes – JHT osa 1

Jopa derbyn tai klassikon asemaan suomisarjassa nostettu Kokkolan Hermeksen ja Kalajoen JHT:n välinen ottelu pelataan tulevana lauantaina Kokkolan jäähallissa. Edelliskausien kiistakumppanit ovat pelanneet tunteikkaita otteluita läpi historian ja monenlaisia kamppailuja on käyty niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin. Viime kaudella pitkästä aikaa Hermes sai niskalenkin Junkkareista voitettuaan seitsemästä keskinäisistä kohtaamisista neljä.

Molemmat joukkueet ovat avanneet kautensa ja molemmilla joukkueilla on tällä hetkellä yksi voitettu ottelu ja se voitto on irronnut monissa ennakkokaavailuissa sarjan heittopussiksi povatulta Raahe – Kiekolta. Hermes on pelannut yhden ottelun enemmän kuin JHT ja Rovaniemeltä tuodun pisteen turvin ovatkin taulukossa vähän edellä.

Vierailija JHT:n kausi venyi viime vuonna viimeiseen mahdolliseen karsintaan, kun Kalajokiset joutuivat keväällä vielä vääntämään paikasta Suomisarjassa Nummelan Palloseuran kanssa. Paikka varmistui ja sen jälkeen onkin seurassa tapahtunut paljon. Uusittu kotihalli joustokaukaloineen ja kuppipenkkeineen sekä ennen kaikkea Kalajoelle löydettiin uusi valmentaja ja pelaajistoakin on vahvistettu tai ainakin laajennettu kesän aikana suunnitelmallisesti. Junkkareiden divarivuosien luottopuolustaja Slovakialainen Robert Pukalovic palkattiin Kalajoelle palauttamaan harjoittelun kulttuuri ja nostamaan joukkue pois putoamiskamppailuista. Joukkueeseen on tietoisesti haettu leveyttä ja sitä kesän aikana löytyi mm. Raahe-kiekosta siirtynyt Matti Kivisilta, Latvialainen Peteris Pujats, Peliittojen mestis ringistä Joona Rönkkö ja Tomi Stylman.

Kokkolan Hermes kiinnitti tällä viikolla uusimman Mestiksessä pelanneen pelaajan johon JHT vastasi myös hankkimalla Kajaanin Hokista puolustaja Veli – Valtteri Leinosen. Kovasti uudistunut Kalajokelaisnippu on mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Vanhat maestrot Henri Mustosen, Sami Markkasen ja Timo Seikkulan johdolla saivat nyt tälle kaudelle nuorta uutta voimaa ja leveyttä kokoonpanoon. Mielenkiintoista on nähdä onko JHT:n ykkösnyrkki tänä vuonna vieläkin Markkanen – Mustonen akseli vai Kivisillan, Rönkön ja Stylmanin kolmikko. Yksi mielenkiintoinen seurattava asia on myös JHT:n pelaaminen, eli onko Pukalovic viilannut pelitapaa vai vieläkö mennään tutulla ja turvallisella tyylillä.

Kotijoukkueen peliin valmennusjohto on osittain tyytyväinen, mutta päävalmentaja Janne Pelkosen mukaan parannettavaa löytyy lauantaille

-Rakenteen osalta ollaan pelattu kohtuullisen hyvin, mutta rakenteen sisälle pitää saada laatua. Peli myös ailahtelee liian paljon pelin sisällä. On hyviä ja huonoja jaksoja. Varsinkin erikoistilanteiden jälkeen ei olla saatu rytmistä kiinni tarpeeksi nopeasti. Alivoima on ollut vahvaa. Raaka luistelu syötön jälkeen kaipaa selkeästi parantamista sekä maalivahdille pitää taata parempi työrauha omalle työpaikalle. Myös kiekottomien laadukas liike maalia kohti laukauksien tukitoimille kaipaa parannusta

Molemmat joukkueet pääsevät paikalliskamppailuun hyvistä asemista, sillä loukkaantumisia ei liiemmin kummallakaan ole. Hermeksen uusin vahvistus Toni Jeskanen esiintyy kotiyleisölleen lauantaina ja muidenkin runkomiesten pitäisi olla kunnossa. Peliin kotijoukkue Hermes valmistautuu normaalisti, eikä mitään erikoista ole suunnitteilla paikalliskamppailuun

-Peliin valmistautuminen menee aina saman kaavan mukaan riippumatta vastustajasta. Keskitymme oman pelaamisen asioihin niin, että otamme vastustajan pelistä tiettyjä asioita joita huomioimme. Tärkeintä on valmistaa pelaaja kohtaamaan ensimmäiset vaihdot tietoisena tulevasta, ettei meitä yllätetä housut nilkoissa, Pelkonen kertoo

Viime kaudella Kokkolassa nähtiin mm. lukemat 7-5 ja 3-1. Mitä lauantaina nähdään se kannattaa tulla paikanpäälle katsomaan

-Toivotaan, että yleisö löytää hallille ja saadaan hieno tapahtuma. Monelle joukkueen jäsenelle se on ensimmäinen paikallinen, mutta tiedämme tapahtuman merkityksen kapungissa. Olemme ylpeitä saadessamme puolustaa hienon perinteen jatkumoa ja kaupungin kunniaa, ensimmäiseen derbyyn valmistautuva Pelkonen lopettaa