Uutiset

5.9.2013 PAIKOILLENNE, VALMIIT… KEHITYKSEN TIE!!

5.9.2013 PAIKOILLENNE, VALMIIT… KEHITYKSEN TIE!!

Joukkueen valmistautuminen kauteen on poikennut paljon siitä mihin olen tottunut aikaisemmin. Nyt ei harjoiteltu yhdessä joukkueena huhtikuusta lähtien vaan kaikki alkoi muotutua nollasta toukokuun lopussa, päivänä jolloin allekirjoitin valmentaja sopimuksen Hermeksen kanssa. Kyseisellä hetkellä joukkueessa oli 0 sopimuspelaajaa ja pelaajat olivat hajallaan tekien mitä kukin parhaaksi näki. Tuosta pisteestä tähän päivään on tapahtunut paljon, mutta paljon pitää vielä tapahtua ennen kuin Hermeksen hallituksen linjaama ”Tie Mestikseen” saadaan toteutumaan kolmen vuoden päästä. Ensimmäiset askeleet siihen on nyt otettu ja olen luottavainen, että valitut askelmerkit ovat omiaan nuo tavoitteet tulevaisuudessa mahdollistamaan. 

Harjoitukset tämän vuoden osalta Kokkolassa asuville pelaajille saatiin käyntiin kesäkuun alussa kolmeksi viikoksi Nakin ja Kiken johdolla. Oma energiani kesän aikana suuntautui joukkueen kasaamiseen. Ensimmäisen yhteisen harjoituksen pääsin pitkän odotuksen jälkeen vetämään 31.7 jolloin jääharjoitukset alkoivat.

Tätä kirjoittaessa yhteisiä jääharjoituksia on takana 24 kpl ja harjoituspelejä 6 kpl. Harjoituksissa olemme fysiikan osalta panostaneet aerobian, lihaskestävyyden ja kestovoiman parantamiseen. Jääharjoituksissa painopiste on ollut lajitekniikan, pelinoppimisen sekä pelitapaan vaadittavien teknisten ominaisuuksien (luistelu, syöttäminen, haltuunotto, katse pelissä, laukaus) kehittämisessä sekä luistelu jaksamisessa.

Pelinoppimisen prosessimme etenee seuraavasti: lajitekniikat -> pelitaidot -> vaihtoehdot -> valinnat -> tunnistaminen -> reagointi. Pelaamisen opettaminen, oikeiden valintojen tekeminen tunnistamalla peli suhteessa vastustajaan ja pelin käsillä olevaan hetkeen, sekä reagointi pelin vaatimalla tavalla edessä olevaan tilanteeseen, vie pelaajia ja yhteistä peliämme askel askeleelta eteenpäin. Harjoitus prosessin tarkoituksenamme on auttaa pelaajaa ymmärtämään peliä paremmin, tekemään harjoittelun edetessä parempia ratkaisuja eri pelitilanteissa ja sitä kautta nauttimaan pelistä entistä enemmän.

Joukkueen peli identiteetin avainsana on tasapaino, joka perustuu joukkueen arvomaailmaan ja harjoitus prosessiin. Se osa mikä joukkueen pelaajista ja pelistä näkyy katsomoon, perustuu pelillisen tasapainon ylläpitämiseen, kovaan luisteluun, puolustuspelin kurinalaisuuteen sekä suoraviivaiseen ja kiekkoa kontrolloivaan syöttävään hyökkäyspelaamiseen, jossa ratkaisut tulevat maalinedusta kovuuden kautta. Pelitapa vaatii urheilullisia, pelirohkeita, luisteluvoimaisia ja terrierin sitkeitä pelaajia jotka puhaltavat yhteisen unelman eteen päivittäin. Uskon pelitavan palvelevan parhaalla mahdollisella tavalla pelaajan kokonaisvaltaista kehittymistä sekä yleisöä viihtymään katsomossa menestyvän ja laadukkaan kiekon parissa.

Ennen sarjan alkua meidän on vielä rakennettava joukkueen kanssa selkeät tavoitteet niin tuloksen kuin pelin kehittymisenkin osalta. Valmentajana unelmani on saada joukkueelle järjen ja tunteen tasapaino kentälle. Suurin tavoitteeni yksilöille on tehdä tästä käsillä olevasta kaudesta elämämme paras vuosi. Tavoitteita ohjataan päivittäisessä arjessa arvojen ja sääntöjen kautta. Urheilullisuus ja pelin pelaaminen ovat tekemisemme kulmakivet. Kaiken harjoittelun tulee kehittää pelaajia paremmiksi jääkiekkoilijoiksi sekä kentän ulkopuolinen toiminta paremmiksi ihmisiksi. Joukkueessamme ei saa olla ”mulkku”, itsekäs, eikä ennen kaikkea saa tulla hallille mököttämään. Välittäminen, epäitsekkyys ja rehellisyys ovat joukkueen tärkeimmät arvot joiden kautta lähestymme yhdessä elämää ja peliä.

Hermeksen hallituksen linjaamassa kolmen vuoden projektissa ”Tie Mestikseen” olemme aloittaneet ensimmäisen vuoden. Tavoitteet ensimmäisellä askeleella on paaluttaa Hermes uskottavaksi toimijaksi niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin sekä luoda toiminnalle selkeät arvot ja identiteetti joiden varaan voimme jatkossa rakentaa unelman toteutumista. Unelma rakennetaan urheilullisuuden ja pelaajia kehittävän toiminnan varaan. Tämä taas mahdollistaa nuorien eteenpäin pyrkivien pelaajien halukkuuden pelata ja kehittyä Hermeksen paidassa jatkossakin.

Joukkue on muuttunut erittäin paljon kesän aikana. Meillä on pelaajia eri puolilta Suomea, uusi valmennus ryhmä sekä uudet tavat toimia. Kaiken uuden sulauttaminen yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi mahdollisimman nopeasti on suuri haasteemme. Alkukaudesta pelimme tulee varmasti ailahtelemaan vielä jonkin verran, mutta yhteisten kokemusten niin onnistumisten kuin epäonnistumistenkin kautta peli tulee jatkossa vakiintumaan. On varmaa, että pelimme tulee menemään eteenpäin viikko viikolta ja se tulee tietämään pistekeskiarvon paranemista kauden edetessä. On kuitenkin erittäin tärkeätä joukkueena aloittaa kausi tarpeeksi hyvin ja raavittava kasaan tarpeeksi pisteitä vaikkei peli aina olisikaan juuri sellaista kuin sen haluamme olevan. Meidän tulee heti alussa pystyä voittavaan jääkiekkoon, joka on minimi tavoite siihen, että voimme uskottavasti haastaa sarjassa viimeisinä vuosina kärjessä pelanneet joukkueet loppukauden kahinoissa. Haluamme silloin olla pelimme kanssa parhaimmillamme ja taistelemassa ennakkosuosikkien kanssa sarjan kärkisijoista playoffs vaiheessa.
Tällä hetkellä voin ylpeydellä todeta, että joukkueen sitoutuminen ja intohimo harjoitteluun on ollut erinomaista päivästä toiseen. Siinä vaiheessa, kun onnistumme siirtämään päivittäisen tekemisen harjoituksista peleihin, tulemme napsimaan pisteitä riittävästi jo heti kauden alusta.

Joukkueeseen on tietoisesti valittu pelaajia joiden päivittäistä tekemistä ohjaa pyrkimys kehittymään urheilijana sekä auttamaan joukkuetta parhaimmillaan pelaamaan taikurimaista jääkiekkoa. Taikuus ja kehittyminen syntyvät valmistautumisesta, harjoittelusta, sääntöjen, arvojen, itsekurin, pelikurin noudattamisesta ja oman egon syrjään siirtämisestä joukkueen yhteisen edun tieltä. Yksikään taikureiden tekemä temppu ei ole hokkuspokkusta, vaan taikuuden hienous syntyy taikurin erinomaisesta valmistautumisesta esiintymään. Tuhannet ja taas tuhannet toistot ovat muokanneet esiintymisen niin hienoksi kokonaisuudeksi, että yleisölle ei paljastu todellisuus. Unelmoin valmentajana siitä, että joukkueemme esiintyminen, PELI, voi parhaimmillaan näyttää taikuudelle jolla on todellisuus. Todellisuus on jokapäiväinen tekeminen omalla potentiaalisella ylärajalla joukkueen ja pelaajien yhteisten unelmien saavuttamiseksi.
Uskon vahvasti joukkueen pystyvän tarjoamaan tulevalla kaudella tunteita ja vahvoja elämyksiä Kokkolalaisille urheilun ja jääkiekon ystäville. Toivon, että pystyisimme yhdessä teidän kanssa muodostamaan toinen toisiaan tukevan symbioosin, joka tarjoaa molemmille voittoisan tilanteen. Teidän tuen ja kannustuksen avulla joukkueelle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus ylittää itsensä päivästä toiseen, mikä tarkoittaa joukkueen ja pelaajien kehittymistä sekä parempaa viihdettä katsojille… Autetaan toinen toisiamme kehityksen tielle!! 

Erinomaista kiekkokautta kaikille Hermeksen ystäville,

Peltsi