Uutiset

25.9.2013 Imatra & Tuusula

Hermes lähtee kauden ensimmäiselle etelän kierrokselle, kun joukkue suuntaa lauantaina Imatran Ketterän vieraaksi ja sunnuntaina Tuuskin kotikaukaloon Tuusulaan. Lauantain paikallispelin jälkeen joukkue haluaa kiillottaa kilpeänsä etelän kierroksella.

Hermes koki lauantaina kirvelevän tappion paikallispelissä JHT:lle. Joukkueen päävalmentaja Janne Pelkosen mukaan kaikista voitoista ja tappioista pyritään oppimaan jotakin, mutta myös samalla kääntää katseet jo kovasti tulevaisuuteen, sillä arkipäivät on aikaa hioa kuvioita ja viikonloppuna kiekko tippuu taas jäähän jolloin joukkue haluaa taistella voitosta

-Jokaisesta pelistä saamme tietysti oppia ja monesti tappiopelit herättävät enemmän ajattelemaan kuin voitto pelit. Ensimmäinen erä kokonaisuudessaan oli peliä mitä haluamme pelata. Tultiin hyvällä keskittymisellä ja hallittiin kiekkoa sekä sitä kautta pelin virtausta. Sen pohjalle lähdemme rakentamaan jatkoa

-Oppi puolella on ennen kaikkea keskittymisen pysyminen asiassa. Haluan, että itse peli pitää pelaajat kovilla ja pelaaja joutuu reagoimaan vastaantulevaan tilanteeseen, jotta kehitystä tapahtuisi. Silloin ei pysty ottaman happea hetkeäkään. Toisen erän kaltaisiin nukahduksiin ja puolustus lepsuiluun ei jatkossa ole varaa kun haluamme takaisin voittojen tielle, Pelkonen visioi

Imatran Ketterää vastaan lauantaina pelattava ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen sitten kauden 2010 – 2011. Viime kaudella Ketterä alisuoritti ja pelasi itsensä karsintasarjaan kun vastaavasti Hermes pelasi valtakunnallista ylempää sarjaa. Viime kohtaamisesta kaudella 2010-2011 ei Kokkolalaisittain ole paljoa kerrottavaa sillä perinteisesti vahvana kotijoukkueena tunnettu Ketterä vei pisteet ansaitusti. Viikonlopusta kysyttäessä päävalmentajalla on selkeä fokus miten lähdetään etenemään

-Ajatuksemme on ainoastaan lauantaissa. Silloin haluamme pelata ehjän 60 minuuttia ja palata takaisin voitto kantaan

Vieraskiertueet tuovat aina lisäjärjestelyitä kun joukkue matkustaa ja pelaa sekä yöpyy tuplapelien aikana vieraspaikkakunnilla, mutta nämä asiat on joukkueenjohdossa mietitty aina tarkasti etukäteen. Pelkonen kertoo että mitään ei jätetä tekemättä että keskittyminen pysyy olennaisessa

-Pyrimme aikataulullisesti sekä olosuhteilta järjestämään asiat niin, että kenelläkään ei ole tekosyitä sen puolesta. Urheilullisuus on iso arvo ja pyrimme tekemään kaikkemme sen osalta oikein, että kilometrit ei näy pelaamisessamme. Huoltamoiden herkulliset noutopöydät tulevat joukkueelle tutuiksi, Pelkonen naurahtaa

Viikonlopun vastustajat ovat molemmat pelanneet vasta kaksi ottelua, kun Hermeksellä niitä on alla neljä. Sarjataulukossa lauantain vastus Ketterä on jatkoaikavoitolla sijalla 11 ja sunnuntain vastus Tuuski on puolestaan puhtaalla pelillä sijalla 6. Tuuskin Kokkolalaiset kohtasivat edellisellä kaudella kahdesti joista molemmilla kerroilla kotijoukkue vei kamppailusta pisteet. Joukkueiden kokoonpanot ovat edelliskauteen verrattuna muuttuneet paljon ja kauden aikana nähdään kuka tai ketkä ovat onnistuneet muutostyössään. Hermeksen joukkueen terveystilanne selviää lopullisesti vasta loppuviikosta, mutta laajasta ringistä löytyy viikonlopulle hyvä materiaali

-Tällä hetkellä flunssan kourissa ovat Sopanen, Sippola ja Arima sekä Jäske joutuu huilaamaan viisauden hampaan poiston takia. Anttila on vähintään viikon sivussa rintakipujen johdosta. Sivosen tilanne on edelleen päiväkerrallaan tyypinen. Seurataan tilannetta ja toivotaan, että äijät saataisiin terveeksi mahdollisimman nopeasti, Pelkonen lopettaa.