Uutiset

1.10.2013 Hermes hakee voittoa kotikaukalosta

Kaksi ensimmäistä kotiotteluaan hävinnyt miehistö hakee keskiviikkona ensimmäistä kotikiinnitystä Kokkolan jääkiekkopyhätöstä, jossa vastassa on myös sarjan yskähdellen aloittanut Raahe – Kiekko.

Kokkolan Hermes ja Raahe – Kiekko ovat kohdanneet tällä kaudella harjoitus- ja sarjaotteluiden merkeissä jo kolme kertaa ja jokaisella kerralla Kokkolalaismiehistö on ollut etevämpi. Viimeksi Raahessa pelattu sarjaottelu toi Kokkolalaisten pistepussiin kolme pistettä ja niitä kaivataan myös Keskiviikon kotipelistä tilille.

Edellisenä viikonloppuna Hermes haki pisteet Imatralta lauantaina ja sunnuntaina Tuuskin vieraana kahden hyvän erän jälkeen ei Tuusulalaismiehistö antanut Hermekselle mitään Keskipohjanmaalle viemisiä.

-Imatralla olimme vielä bussissa, kun peli ohjelman mukaan alkoi. Ensimmäisellä erätauolla joukkue päätti näyttää, ettei halua luovuttaa vaan taistella. Tuusulassa aloitettiin hyvin ja roikuttiin pelissä mukana viimeiselle kympille jonka aikana peli repesi. Tyytyväinen olen Ketterä pelin kahteen viimeiseen erään etenkin toiseen, missä joukkue löi sielun kentälle vaikeassa tilanteessa. Sen kautta saimme kentällä tapahtumaan hyviä asioita. Uhrautuminen joukkueen puolesta lopun alivoimilla oli myös ihailtavaa. Tuuski pelin ilmeeseen ”haavoittuneella” joukkueella olen myös tyytyväinen, mutta en missään nimessä tulokseen. Heinonen pelasi viikonlopun aikana kaikilla muilla paikoilla paitsi maalissa. Laten asenteessa on siemen joukkueen kehittymiseen, jossa oma ego on siirrettävä syrjään joukkueen edun puolesta, Joukkueen päävalmentaja Janne Pelkonen kertoo.

Edellisessä kotipelissä nähty pelin romahtaminen ensimmäisen erän jälkeen sai päävalmentajan mietteliääksi ja kysyttäessä asiasta Pelkonen kertoi että joukkueen keskittyminen petti ensimmäisen erän jälkeen. Mennyttä viikonloppua teemoitettiin myös pelin kasassa pysymisen ja keskittymisen kautta, mutta vielä ei puhtaita papereita joukkueelle näistä teemoista tule.

-Jos päästämme 12 maalia omiin viikonlopun aikana niin ei se keskittyminen varmasti ole pysynyt sillä tasolla mitä voittaminen vaatii. Pelin kasassa pysymisen kanssa meillä on todella paljon töitä ja siinä keskittyminen kuuluu olennaisena osana. Haluaisin myös, että joukkue oppisi löytämään sopivan rentouden peliin, mutta kuitenkin niin, että kulmahampaat olisivat jatkuvasti esillä.

Keskiviikkona Kokkolan jäähallissa nähdään varmasti sisuuntunut ja keskittynyt Hermes, sillä vastaan asettuu lähes paikallisvastustaja. Mielenkiintoa otteluun lisää Raahe – Kiekon erittäin mielenkiintoiset toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla pelaavat Jani – Petteri Helenius ja Olli Suoraniemi. Molemmat ovat Jokeri – kasvatteja ja mm. Heleniukselta löytyy vyöltään vielä edelliseltä kaudelta Tomi Lämsän johtamasta SM – Liiga joukkueesta 10 ottelua joissa Helenius onnistui kerran maalinteossakin. Suoraniemi pelasi edelliskauden JYP – Akatemiassa Mestistä 39 peliä joissa Mustasaaressa syntynyt keskushyökkääjä merkkautti tehot 7+6=13. Suoraniemi on myös haistellut kahden ottelun verran liigapelejä kaudella 2011-2012.

Kokkolan Hermeksen päävalmentaja tiedostaa Raahelaisnipun vaarallisuuden sekä uusien vahvistusten tuoman itseluottamuksen.

-Olemme pelanneet Raahea vastaan muutan pelin ja joudumme varautumaan kärsivällisesti keskustaa puolustavaan ryhmään joka iskee vaarallisesti kiekonmenetyksistä vastaan. Lohtander on varmasti yksi sarjan parhaimmista maalivahdeista ja uudet Jokeri – lähtöiset vahvistukset tuovat vaarallisuutta ja itseluottamusta joukkueen suorittamiseen. Meidän tulee pystyä pitämään pelitempo korkealla ja olemaan huolellinen tasapainon kanssa, Pelkonen miettii.

Hermeksen lopullinen kokoonpano otteluun selviää vasta tiistai-illan harjoituksen jälkeen, mutta etelän kiertue toi myös jobinpostia loukkaantumisten myötä. SaPKosta lainalla oleva Antti Leskinen jatkaa Hermeksen mukana torstaihin saakka.

-Sopanen on yläraaja vamman johdosta pois vähintään 6 viikkoa ja Anttila toistaiseksi. Sippolan vamman vakavuudesta saadaan lisä tietoa huomenna. Flunssa potilaiden tilanne selviää myös huomenna. Pelaavan maalivahdin valitsemme aina viimeisten treenien yhteydessä ja siitä tiedotetaan pelipäivänä noin puolenpäivän aikaan. Leskisen laina on voimassa torstaihin, Janne Pelkonen lopettaa.